TikTok gaat schadelijke content strenger aanpakken

TikTok gaat schadelijke content strenger aanpakken

02-02-2023 (16:46) - Media

Voor de creators op TikTok die de Community Guidelines blijven overtreden, heeft TikTok het accounthandhavingssysteem geüpdatet. De aanpassingen moeten ervoor zorgen dat 'schadelijke accounts' beter kunnen worden gehandhaafd en efficiënter en sneller verwijderd kunnen worden. Daarnaast moeten de aanpassingen ervoor zorgen dat de regels duidelijker, genuanceerder en consistenter zijn.

Het bestaande accounthandhavingssysteem maakt gebruik van verschillende soorten beperkingen, zoals een tijdelijk verbod op posten of reageren. Een aantal creators hebben gedeeld dat het verwarrend kan zijn, en vooral voor creators die zelden en onbewust het beleid overtreden. Voor degenen die de regels consistent overtreden, is dit ook niet effectief genoeg. Consistente overtreders volgen vaak een patroon - uit analyse blijkt dat bijna 90% consequent dezelfde functie gebruikt en meer dan 75% herhaaldelijk dezelfde beleidscategorie overtreedt. 

'Strikes'

Volgens het nieuwe systeem krijgt het account een "strike" als er content die in strijd is met een van onze communityrichtlijnen wordt geplaatst, en wordt de content verwijderd. Als een account de drempel van het aantal strikes binnen een productfunctie (bijv. Reacties, LIVE) of een beleid (bijv. Pesten en intimidatie) overschrijdt, wordt het account permanent geblokkeerd.

Passende straffen

De straffen worden afhankelijk van de mate waarop een overtreding schade toebrengt aan leden van de community. Er kan bijvoorbeeld een strengere drempel gelden voor het promoten van haatdragende ideologieën, dan voor het delen van spam met weinig schade. Bij de eerste grote overtredingen voor bijvoorbeeld het oproepen van of dreigen met geweld, het afbeelden of faciliteren van seksueel misbruik van kinderen, of het tonen van echt geweld of marteling, wordt er nog steeds een permanent verbod uitgedeeld.

Permanente blokkering

Als extra veiligheidsmaatregel worden accounts die een groot aantal zware overtredingen hebben begaan, ook permanent geblokkeerd. Daardoor krijgen ze wel eerst een waarschuwing. Strikes verdwijnen na 90 dagen uit het account.

Accountstatus inzien

Er komen ook nieuwe functies in het Veiligheidscentrum. Deze hebben een pagina met "Accountstatus" waar creators gemakkelijk de status van hun account kunnen bekijken, en een pagina met "Meldingen" waar creators de status kunnen zien van meldingen die ze hebben gedaan over andere content of accounts. Deze nieuwe tools ondersteunen ook de mogelijkheid voor creators om in beroep te gaan tegen maatregelen en strikes.

Meer transparantie

Momenteel wordt er een nieuwe functie getest die creators informatie geeft over welke van hun video's zijn gemarkeerd als 'komt niet in aanmerking voor Voor jou-feeds' en hen laat weten waarom. Ze mogen hiervoor bezwaar indienen. 


Bureaus

Marketing

Economisch