Tim Hofmans 'BOOS: This is the Voice'-reportage TV Moment van het Jaar

Tim Hofmans 'BOOS: This is the Voice'-reportage TV Moment van het Jaar

23-08-2022 (12:45) - Media

Aan de vooravond van het nieuwe televisieseizoen, hebben vakmediaplatform Spreekbuis.nl en online streaminggids Streamwijzer bekendgemaakt dat de BOOS-reportage over de misstanden rondom The Voice of Holland verkozen is tot het TV Moment van het Jaar (televisieseizoen 2021/2022).
 
Opvallend is dat het beste (online) tv-moment van dit televisieseizoen niet werd uitgezonden op de landelijke tv, maar op YouTube. Het laat goed zien dat YouTube ook op het grote scherm in de woonkamer een steeds grotere rol speelt. De aflevering van BOOS over The Voice of Holland was twee uur na publicatie al door meer dan 5 miljoen mensen gekeken. Inmiddels staat de teller van de YouTube-video zelfs al op bijna 11 miljoen views.
 
Andere kanshebbers waren de beelden van de Formule 1-overwinning van Max Verstappen, de ongeneeslijk zieke Jan Rot zingt Hallelujah (Matthijs Draait Door) en de beruchte kaars-uitspraken door Johan Derksen bij Vandaag Inside.
 
Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): ‘Heel Nederland zat voor de BOOS-reportage aan de buis is gekluisterd, de volgende dagen de uitzending hét gesprek bij het koffieapparaat en er werden Kamervragen gesteld. Hilversum schudde even op zijn grondvesten, maar door de uitzending zijn er echt dingen in gang gezet.’
 

Bureaus

Marketing

Economisch