Twee 538-dj’s gaan op zoek naar stilte in hun hoofd

13-01-2022 (16:28) - Media

Als je altijd bezig bent in je hoofd, wat moet je dan doen om écht te ontspannen? Radiomakers Bas Menting en Mart Meijer van 538 zoeken het uit in 'Stil in mij', een nieuwe podcast van Quest Psychologie. Ze zoeken het antwoord op de vraag of je aan niks kunt denken. De eerste aflevering verschijnt op maandag 17 januari, Blue Monday (volgens sommigen de deprimerendste dag van jaar).

Bas en Mart zijn enorme piekeraars. Altijd bezig, nooit stil in het hoofd. Ze zijn druk met hun vaste radioprogramma’s, met hun privéleven en hun nooit stilstaande smartphone. Daarom zoeken ze uit wat je moet doen om rust in je drukke hoofd te brengen. Helpt het om in de stilste kamer van Nederland te gaan zitten? Om uit een vliegtuig te springen? Of schakel je gepieker uit met orgasme-yoga? Na elk experiment bespreken Bas en Mart met Melanie Metz (redacteur van Quest Psychologie) of het al stiller is in hun hoofd, en waarom wel of juist niet.


'Zweefvrij'

Bas en Mart wagen zich onder meer aan klankschaaltherapie en een vierdaagse stilteretraite. Toch blijft het altijd 'zweefvrij', want de makers blijven zich afvragen hoe stilte en ontspanning écht werken in je hersenen. Dat vragen ze aan wetenschappers, zoals piekeronderzoeker Bart Verkuil en seksuoloog Marieke Dewitte. Of Mart en Bas uiteindelijk stilte vinden?

De eerste aflevering van de gloednieuwe podcastserie Stil in mij is vanaf 17 januari te beluisteren via Spotify. Daar is nu al een trailer te beluisteren. 

Bureaus

Marketing

Economisch