Viaplay wordt de thuisbasis van Hoofdklasse hockey in Nederland

Viaplay wordt de thuisbasis van Hoofdklasse hockey in Nederland

05-07-2022 (12:34) - Media

Viaplay heeft de exclusieve streamingrechten voor de Hoofdklasse veldhockey in Nederland verworven in een baanbrekende lange termijn overeenkomst met de Hockey Hoofdklasse CV (HHcv), ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).
 
Het doel van deze overeenkomst is om de op één na grootste teamsport in Nederland naar een breed kijkerspubliek te brengen. Vanaf september zal Viaplay elk seizoen bijna 300 live wedstrijden uitzenden van de Hoofdklasse dames en de Tulp Hoofdklasse heren, de top veldhockey divisies van Nederland, inclusief Nederlandstalig commentaar bij de meeste wedstrijden.
 
Meer dan 250.000 actieve spelers doen momenteel aan veldhockey in Nederland, en de nationale teams van het land behoren tot de meest succesvolle van de sport. De vrouwenploeg is regerend Olympisch, wereld- en Europees kampioen, terwijl de mannenploeg twee Olympische en drie wereldtitels heeft gewonnen en regerend Europees kampioen is.
 

Fanbereik Hoofdklasse

Alle spelers van het Nederlands elftal komen momenteel uit in de Hoofdklasse, die 12 vrouwen- en 12 mannenteams telt en als een van de toonaangevende veldhockeycompetities ter wereld wordt beschouwd. Het seizoen loopt van september tot mei, inclusief een winterstop, en wordt afgesloten met play-offs en play-outs. De huidige kampioenen zijn Bloemendaal (mannen) en Den Bosch (vrouwen). Viaplay, HHcv en KNHB zullen samenwerken om het fanbereik van de Hoofdklasse te vergroten, inclusief een consistente en toegankelijke wedstrijdplanning.
 
Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer: "Veldhockey in Nederland trekt enorme belangstelling en brengt meerdere generaties samen om te spelen of te kijken. Tegelijkertijd behoren de getalenteerde nationale teams tot de beste in de business. Dit geeft de snelle Hoofdklasse een enorm mediapotentieel, en we zijn er trots op de eerste dienst te zijn die de competitie streamt. Onze gedeelde ambitie met HHcv en KNHB is om een aantrekkelijk kijkproduct te bouwen dat op zijn beurt de lokale wedstrijd kan helpen om nog vele jaren te bloeien."
 
Tjeerd Boven, voorzitter HHcv: "Onze samenwerking met Viaplay betekent dat alle wedstrijden in de Hoofdklasse live zullen worden uitgezonden met hoogwaardige productiewaarden. Dit past perfect in onze doelstelling om de kwaliteit van het topveldhockey in Nederland continu te verbeteren, verdere professionalisering van de Hoofdklasse te stimuleren en de fanbase van de veldhockeyers te vergroten."
 
In een apart contract zal de Nederlandse publieke omroep NOS tot 2026 geselecteerde wedstrijden en hoogtepunten uit de Hoofdklasse live blijven uitzenden.
 
Erik Gerritsen, CEO KNHB: "Deze samenwerking met Viaplay en HHcv is zeer welkom en zal bijdragen aan het verbreden van de marketingbasis en het potentieel van de Hoofdklasse en alle deelnemende teams in deze competitie. Daarnaast zijn we blij dat Viaplay en de NOS een overeenkomst hebben kunnen bereiken om het mediabereik van veldhockey te maximaliseren, wat cruciaal is voor de promotie van de sport in het algemeen."
 

Bureaus

Marketing

Economisch