Videoland lanceert documentaire over online criminaliteit

20-09-2022 (14:08) - Media

Videoland werkt samen met RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan om een Videoland Original documentaireserie te maken over de schimmige wereld van online criminaliteit. 'Ik Weet Je Wachtwoord' wordt vanaf 12 oktober via het online videostreamingplatform uitgezonden.
 
De driedelige documentaireserie 'Ik Weet Je Wachtwoord' zal zich toespitsen op de volgende onderwerpen: ransomware, exposing en het dark web. Verlaan legt het onderwerp en de gevaren uit en spreekt met criminelen, slachtoffers en experts om een kijkje te nemen in een wereld die voor veel mensen verborgen blijft. Wie zijn de daders, hoe gaan ze te werk en wat zijn hun beweegredenen? De serie wordt precies in de Week van de Veiligheid (10 tot en met 16 oktober) gelanceerd, waarin het centrale thema 'gedigitaliseerde criminaliteit' centraal staat. 
 

Niet om mensen bang te maken

Daniël Verlaan: ‘In deze documentaire duik ik in de wereld van ransomware criminelen, infiltreren we in verschillende Telegram-groepen om online shamers te confronteren en laat ik zien hoe makkelijk het is voor hackers om op afstand andermans leven te ontregelen. Dit doen wij niet om mensen bang te maken, maar wel om ze ervan bewust te maken dat onze groeiende afhankelijkheid van het internet gevaren met zich meebrengt waar iedereen vroeg of laat mee te maken kan krijgen’.

‘Ik Weet Je Wachtwoord’ wordt geproduceerd door Villain Studios en is vanaf woensdag 12 oktober in zijn geheel te zien bij Videoland.

Bureaus

Marketing

Economisch