Adrian McPhee vervangt Jurrie van Rooijen als CTO van Bol.com

Adrian McPhee vervangt Jurrie van Rooijen als CTO van Bol.com

23-05-2023 (10:45) - Mensen

Jurrie van Rooijen heeft per 1 mei 2023 afscheid genomen als Chief Technology Officer (CTO) van bol.com. De afgelopen 13 jaar was hij verantwoordelijk voor de IT en de technologische ontwikkelingen binnen de organisatie.

Hij zette samen met zijn team de transitie van bol.com in van online winkel naar retail tech platform. Vanaf 1 juni is Adrian McPhee de nieuwe CTO van bol.com. Adrian brengt uitgebreide leiderschapservaring mee vanuit verschillende bedrijven, waaronder recentelijk als CTO van LeasePlan.

Bruggenbouwer

Jurrie speelde een grote rol in de ontwikkeling die bol.com de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Zo zijn onder Jurrie’s leiding de technologiestack en het dataplatform gemoderniseerd en is er een flexibele en schaalbare services- en cloud architectuur ingevoerd. 

Innovatieve cultuur

Jurrie van Rooijen: “Het was voor mij een ongelooflijke eer om als CTO de afgelopen 13 jaar te bouwen aan wat nu een van de grootste retail tech platforms van Nederland en België is. Bol.com heeft een unieke innovatieve cultuur en dankzij de kracht en expertise van onze engineering teams hebben we technologisch kunnen bijdragen aan de groei en het succes van bol.com. Voor mij is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging, waarbij ik eerst een break neem na deze mooie en intensieve periode. Ik wil alle bol.com collega’s bedanken voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren en wens bol.com veel succes toe in de toekomst.”

Adrian McPhee als nieuwe CTO

Adrian McPhee (44) versterkt vanaf 1 juni 2023 het directieteam van bol.com. Hij komt oorspronkelijk uit Australië en en heeft eerder leidinggevende functies vervuld op het gebied van technologie bij verschillende bedrijven. De afgelopen 5 jaar was Adrian werkzaam bij LeasePlan, meest recentelijk als Chief Technology Officer. In deze rol was hij onder meer verantwoordelijk voor LeasePlan's wereldwijde technologiestrategie, architectuur, engineering, data & analytics en het opbouwen van cybersecurity en cloud capabilities.

World class team

Adrian McPhee: “Ik ben erg enthousiast om toe te treden tot het world class team van bol.com. Ik ben een trouwe klant van bol.com sinds ik iets meer dan tien jaar geleden naar Nederland kwam. En ik kijk ernaar uit om samen met het team voort te bouwen op het succes tot nu toe en bol.com naar het volgende niveau te tillen."