Charlotte van Weede nieuwe Managing Director Lemming Film

07-12-2023 (11:36) - Mensen

Charlotte van Weede, die internationaal haar sporen verdiende als media Sales Executive, maakt in december de overstap van ITV Studios naar de toonaangevende onafhankelijke film en TV-drama producent Lemming Film.

Zij neemt bij Lemming Film de dagelijkse leiding voor haar rekening. Van Weede brengt meer dan twee decennia aan ervaring in de internationale filmindustrie met zich mee. Lemming Film, het productiehuis dat verantwoordelijk is voor recente internationale successen als SWEET DREAMS en MELK en hit dramaserie DAG EN NACHT.

Wereldwijde sales

Met Van Weede haalt Lemming Film een filmprofessional in huis die leiding gaf aan tal van internationale verkoopteams. Recent was ze als Sales Director verantwoordelijk voor de global salesdivisie van ITV Studio’s Global Entertainment. Eerder werkte zij in Nederland als filmconsulent speelfilm voor het Nederlands Filmfonds. Ze was onder meer verantwoordelijk voor de internationale sales bij Hanway Films, Protagonist Pictures en eOne Features, waar ze de wereldwijde sales voor films als Oscar-winnaar SPOTLIGHT, EYE IN THE SKY en festivalsuccessen zoals MAPS TO THE STARS, TRUMBO en BEASTS OF THE SOUTHERN WILD op zich nam.

Wezenlijke toevoeging

"Het is een absoluut voorrecht om met Leontine en het buitengewoon talentvolle Lemming-team aan de slag te gaan”, aldus Charlotte van Weede. "Lemming Film heeft een aanzienlijke reputatie verworven door creatieve grenzen te doorbreken en opmerkelijke films en drama series te produceren die wereldwijd door een divers publiek worden omarmd. Ik kijk er naar uit om bij te kunnen dragen aan de verdere groei van het bedrijf - als onafhankelijk productiehuis en tevens onderdeel van The Creatives - en het artistieke en commerciële succes verder uit te breiden."

CEO/Producer Lemming Film Leontine Petit: "Ik ben zeer verheugd dat Charlotte van Weede de managing director wordt van Lemming Film. Haar jarenlange ervaring in de internationale film en tv-industrie zijn van grote waarde voor de verdere groei van Lemming Film. Met Charlottes kennis en netwerk van de internationale distributie en haar senior managementervaring wordt iets wezenlijks toegevoegd aan het team van Lemming Film."