Chris Peters als Managing Director bij Cognito Media Amsterdam

09-05-2023 (11:14) - Mensen

Chris Peters start als Managing Director bij Cognito Media Amsterdam. Peters neemt de leiding van de Amsterdamse vestiging over van medeoprichter Richard Neve, die samen met Jan Jaap Omvlee het bureau in 2017 startte.

Cognito Media Amsterdam is onderdeel van het internationale netwerk van Cognito Media, met kantoren in Londen, New York, Los Angeles, Düsseldorf, Hong Kong, Singapore en Sydney. Cognito neemt ook Crisp PR & Communicatie over, het bureau dat Peters in 2020 oprichtte en dat voor klanten zoals GO Sharing en YourCampus werkt. Eerder werkte Peters bij de PR-bureaus Glasnost en Grayling, en aan klantzijde bij betaaloplossing Payconiq.

Nederland als Europese hub

Bij Cognito Media Amsterdam zal Peters de leiding krijgen over het 15-koppige team, met als doel het bureau in Nederland verder op de kaart te zetten en te laten groeien als Europese hub voor het internationale netwerk. Neve zal in Amsterdam betrokken blijven als Executive Creative Director en zal de focus vooral leggen op internationale projecten.

Een nieuw niveau

“Richard en Jan Jaap hebben de afgelopen jaren een veelzijdig bureau gerealiseerd en een ontzettend getalenteerd en divers team opgebouwd. Naast de fijne klik bleek er sprake van een bijna angstaanjagend goede match op het gebied van visie en ambitie. Het voelt dan ook alsof ik in de 10-jaar oudere versie van mijn eigen onderneming stap. Ik kijk er naar uit om het Amsterdamse team te versterken en Cognito Media naar een nieuw niveau te brengen,” zegt Chris Peters, de nieuwe Managing Director van Cognito Media Amsterdam.

Decenium aan ervaring

“Met een decennium aan ervaring kent Chris niet alleen de kneepjes van het vak, hij heeft ook het zakelijk inzicht dat nodig is voor de volgende fase in de groei van Cognito Media. We zijn ervan overtuigd dat we met Chris een verantwoorde groei gaan verwezenlijken en tegelijkertijd het serviceniveau dat klanten van ons gewend zijn kunnen blijven waarborgen,” zegt Richard Neve, medeoprichter van Cognito Media Amsterdam.