Fiona Wassenberg Head of BBC Studios Benelux Productions

Fiona Wassenberg Head of BBC Studios Benelux Productions

17-10-2022 (12:45) - Mensen

BBC Studios heeft tijdens MIPCOM 2022 aangekondigd dat Fiona Wassenberg en Isabel Durán worden aangesteld als Head of BBC Studios Benelux Productions.

Vanuit Amsterdam wordt Fiona Wassenberg verantwoordelijk voor de formats en productie van BBC Studios in de Benelux. Fiona gaat nauw samenwerken met Fremantle, de format partner van BBC Studios in de Benelux, en met regionale commissarissen en producenten om commerciële en creatieve groei te stimuleren.

Voor haar aanstelling bij BBC Studios werkte Wassenberg bijna 16 jaar bij de Nederlandse publieke omroep, Omroep MAX, als eindredacteur en was zij verantwoordelijk voor content acquisitie. Ze was redactioneel verantwoordelijk voor de content van Omroep MAX op NPO1, NPO2 en ZAPP. Hier werkte ze onder andere aan de lokale versies van Vier In Een Bed, Vier Kamers en The Great Bake Off, lokaal bekend als Heel Holland Bakt.

Fiona Wassenberg: "De afgelopen tien jaar heb ik nauw samengewerkt met BBC Studios en hun partner Fremantle aan de lokale versie van The Great Bake Off, Junior Bake Off en Extra Slice. Ik ben blij dat ik bij BBC Studios mag werken aan deze, en vele andere sterke formats en merken uit hun catalogus. Ik kijk ernaar uit om de kennis die ik heb opgedaan tijdens het werken met tal van geweldige productiebedrijven en collega's van de publieke omroep toe te passen in mijn nieuwe functie bij BBC Studios."