Gille Sebrechts is nieuwe CEO van Protime

Gille Sebrechts is nieuwe CEO van Protime

19-01-2023 (09:02) - Mensen

Gille Sebrechts is aangesteld als nieuwe CEO van Workforce Management specialist Protime. Hij neemt het stokje over van Peter s’Jongers, die de organisatie in 1995 mede heeft opgericht. Sebrechts' zijn ambitie is om Protime te laten groeien en verder te internationaliseren door technologisch voorop te lopen en de samenwerking met moederbedrijf SD Worx te versterken.

Gille Sebrechts werkte hiervoor als Director Transformation Office bij SD Worx. Daarvoor werkte hij bij Nova Reperta als Practice Lead. Bij Protime zal Sebrechts zich vooral richten op het in goede banen leiden van de verdere internationalisering.

Ambities

De ambities zijn groot: in vijf jaar tijd wil Protime het klantenbestand verdubbelen naar ruim 10.000 klanten in Europa. Om dit te realiseren, gaan ze de komende jaren op zoek naar minstens driehonderd nieuwe medewerkers, waarvan het grootste deel werkt vanuit het hoofdkantoor in Mechelen. Momenteel telt Protime zo’n 400 werknemers.

Gille Sebrechts: “Wat me meteen opviel bij Protime, is de gedrevenheid die de medewerkers hebben. Deze saamhorigheid voelde ik direct, zelfs voor ik wist dat het een kernwaarde bij Protime is. Samen met alle medewerkers zal ik hard werken om niet alleen markleider in workforce management-oplossingen in België en Nederland te zijn, maar ook in alle andere Europese landen waar ons moederbedrijf SD Worx actief is. Te beginnen met Duitsland en de Nordics. Dit kunnen we alleen samen met alle medewerkers die het cement voor deze groei vormen.”

Bedrijfscultuur

Peter s’Jongers is nu voorzitter van de Raad van Bestuur van Protime. Ook vanuit die positie is er focus op de bedrijfscultuur. Peter s'Jongers: “Wanneer mensen groeien binnen het bedrijf, groeit het hele bedrijf. De kunst zit hem in het creëren van trots; ervoor zorgen dat alle medewerkers trots zijn op hun werkgever en op wat ze gerealiseerd hebben binnen het bedrijf. Want uiteindelijk wil iedereen deel uitmaken van een succesverhaal. Misschien is tijdsregistratie dan niet het meest sexy onderwerp, maar het kan werknemers wel helpen om bijvoorbeeld een goede werk-privébalans te houden. Wat in deze tijd van flexibel werken en het stijgend aantal burn-outs een must is.”