Hanna Verboom wint Ondernemende Vrouw 2022- Award in de categorie duurzaamheid

Hanna Verboom wint Ondernemende Vrouw 2022- Award in de categorie duurzaamheid

07-10-2022 (10:45) - Mensen

Op 6 oktober won actrice en sociaal ondernemer Hanna Verboom (foto: tweede van links) de award voor Ondernemende Vrouw 2022 in de categorie duurzaamheid. Tijdens deze eerste editie sloegen meerdere organisaties de handen ineen om meer draagvlak te creëren voor vrouwelijke ondernemers.

Andere award winnaars waren Steffi de Pous (categorie filantropie) en Barbara Barend (categorie mediapersoonlijkheid).

Haar prijzengeld doneert Verboom aan stichting Get it done: een netwerk van vrijwilligers en burgerinitiatieven die lokaal in actie komen rondom maatschappelijke thema’s zoals mentale gezondheid en klimaat.

Naast stichting Get it done richtte Verboom, gepassioneerd als zij is over het vertellen van verhalen die mensen helpen elkaar iets beter te begrijpen in 2014 het filmplatform Cinetree op. Op dit platform zijn maandelijks een tiental gecureerde films met een maatschappelijke boodschap te zien. Inmiddels maakt zij met Cinetree ook eigen films en documentaires. Zoals in 2021 de documentaire “Uit de Schaduw” over het taboe rondom mentale gezondheid waarin Verboom haar eigen diagnose deelde en welke invloed dit heeft gehad op haar leven.

Met haar eigen verhaal wil ze opkomen voor het taboe op psychische variaties en na de docu alleen al ontving zij duizenden reacties van mensen die zelf ook hun verhalen durfden te delen over hun diagnoses na het zien van de documentaire.

vrouwenrechten

Naast mentale gezondheid er Verboom zich ook actief in voor vrouwenrechten nationaal en internationaal. Zo organiseert ze al drie jaar lang het Her filmfestival samen met de NGO simavi waarbij de inspirerende verhalen van vrouwen wereldwijd centraal staan.

De derde editie van het HER Film Festival zal plaatsvinden van 14 tot en met 23 oktober 2022. Meer informatie: