Kaliber versterkt creatieve slagkracht met nieuwe teams en producer

Kaliber versterkt creatieve slagkracht met nieuwe teams en producer

02-05-2023 (11:06) - Mensen

Utrechts bureau Kaliber Interactive breidt haar team uit. De deuren van het clubhuis werden geopend voor maar liefst twee creatieve teams en een digital producer. Zij zijn aangesloten om samen met de andere collega’s bij Kaliber innovatief werk te maken dat ‘verder reikt dan de grenzen van je beeldscherm’.

Oprichter Ronald van Schaik: “We zijn ontzettend blij met de versterking van de creatieve vloer met deze talenten. Alle drie hebben meters gemaakt bij vooraanstaande bureaus en nemen een enorme bak ervaring mee. Het vergroten van het creatieve hart is de volgende strategische stap om met Kaliber nog meer jaloersmakend werk te maken.”

In 2022 sloot Art Director Fabian Schulting al aan bij Kaliber. Sinds dit jaar vormt hij een creatief team met Copywriter Tomas Rouw die onder meer werkte bij 180 Kingsday, Natwerk en Tribal DDB.

Het nieuwe team dat is aangesloten bestaat uit Jan Emmens (copy) en Tim Olland (art). Beiden hebben ruime ervaring opgedaan bij bureaus als TBWA\NEBOKO, Everybody Likes Penguins, Etcetera en Alfred. Zij maakten bewust de overstap van de Amsterdamse bureauwereld naar het Utrechtse bureau Kaliber. Jan: “We worden enorm geïnspireerd door de combinatie van technologie en creativiteit bij Kaliber. In welk ander bureau wordt tegelijkertijd gewerkt aan de backend van grote webplatforms, geknutseld aan een AI-machine én gedacht op brandingcampagnes voor flinke merken? Nergens, dachten wij. Dus daar zijn we!”

Inmiddels maakt Kaliber opvallend werk voor onder andere KLM, Rabobank en VodafoneZiggo en zijn twee DIA-nominaties in de wacht gesleept.

Naast creatieven is het clubhuis van Kaliber eveneens een ervaren producer rijker. Marije Sterenberg heeft ervaring als allround producer bij toonaangevende bureaus als Wayne Parker Kent en Lemon Scented Tea. Marije: “Kaliber heeft alles in huis: van strategie, creativiteit tot technologie. Ik ben blij dat ik daar als producer onderdeel van mag zijn en samen met mijn nieuwe collega's mooie dingen ga maken.”

Met de komst van deze creatieven en producer is Kaliber ervan overtuigd nog meer grensverleggend werk te kunnen maken voor merken die het oog op de toekomst hebben. Kaliber werkt onder meer voor KLM, Bavaria, Rituals, VodafoneZiggo en bol.com.