Lisette Meij versterkt Piwik PRO als Data Protection Officer

Lisette Meij versterkt Piwik PRO als Data Protection Officer

09-05-2023 (10:19) - Mensen

Organisatie Piwik PRO hecht waarde aan privacy en nemt daarom extra maatregelen om te voldoen aan privacywetgeving. Daarom heeft het bedrijf Lisette Meij nu aangesteld als Data Protection Officer (DPO).

Als DPO is het Lisette’s taak om ervoor te zorgen dat het bedrijf voldoet aan alle regels voor gegevensbescherming en dat het zijn privacy-first aanpak versterkt. Piwik PRO beschikt over meerdere privacy-certificaten, zoals het ISO 27001-certificaat, sinds 2018, en de SOC 2 type II-certificering en de Privacy Verified-certificering.

Ervaring en expertise

“We zijn enorm blij om Lisette te mogen verwelkomen bij Piwik PRO. Haar ervaring in privacygevoelige sectoren en haar expertise in het adviseren van bedrijven en instituten met de strengste beveiligingsnormen zal de nadruk op compliance in onze organisatie verder versterken”, zegt Piotr Korzeniowski, CEO van Piwik PRO.

Focus op privacy

“Aan de slag gaan bij een bedrijf met zo'n sterke focus op privacy geeft me nu al veel voldoening. Ik sta te popelen om samen te werken met gelijkgestemden en om mijn kennis en ervaring te delen, om zo de organisatie te helpen bij het waarborgen van haar privacy-first aanpak”, zegt Lisette Meij, DPO Piwik PRO. Voorheen was Meij werkzaam als juridisch adviseur voor verschillende organisaties, waaronder overheidsinstellingen, waarbij ze zich richtte op privacy, data en technologie. Eerder was ze ook directeur bij Privacy Verified, een Europese organisatie die andere bedrijven helpt te voldoen aan de AVG en om te gaan met persoonlijke data.