Mark Landman (DotControl) neemt roer DDA over van Ivo Roefs

12-04-2022 (14:18) - Mensen

Dutch Digital Agencies (DDA) heeft tijdens de ledenvergadering op 7 april Mark Landman (Managing Partner DotControl) benoemd tot nieuwe voorzitter. Mark Landman neemt de bestuurshamer na 4 jaar over van Ivo Roefs. Daarnaast verwelkomt het bestuur Pieter Aarts (Principal Service Design, Ordina Digital) als nieuwe portefeuillehouder Talent.

DDA is de branchevereniging en kennisorganisatie van de beste digitale bureaus van Nederland en vertegenwoordigt 150 bureaus.
Ivo Roefs, CMO bij Schuberg Philis, trad in 2016 toe tot als bestuurslid van DDA en werd vier jaar geleden voorzitter. Vanaf het eerste moment heeft hij zich ingezet op verdere professionalisering en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse digitale industrie, over de as van de belangrijke portefeuilles talentontwikkeling, kennisoverdracht & inspiratie, thought leadership en belangenbehartiging. Tijdens zijn voorzitterschap is de vereniging uitgegroeid tot 150 leden en staat inmiddels ook op het vizier bij de beleidsmakers in de publieke sector.
 

Digitaal stap binnen de overheid

Ivo Roefs: "In de afgelopen vier jaar hebben we als DDA bureaus een enorme ontwikkeling doorgemaakt en zijn we gemiddeld met meer dan 50% in omzet gegroeid. Daarnaast hebben wij ons hard gemaakt voor een sterkere focus op digitaal binnen de overheid. Met de aanstelling van de staatssecretaris Digitalisering vinden we dat er een eerste belangrijke stap is gezet met betrekking tot verbeterde digitalisering binnen de overheid en een inclusieve digitale dienstverlening naar alle burgers toe. Ik kijk dan ook met trots terug op mijn periode als voorzitter en draag vol vertrouwen mijn taken over aan Mark en het DDA Bestuur. Ik ben ervan overtuigd dat zij dat in de toekomst nog verder zullen uitbouwen."

Mark Landman is managing partner van digital agency DotControl: "DDA heeft onder leiding van Ivo een enorme groei doorgemaakt. Een groei qua aantal leden maar zeker ook qua dienstverlening en positionering. Ik vind het dan ook een eer om aan deze groei verder invulling te mogen geven. De digital agencies branche blijft groeien, ondanks de vele overnames blijft het aantal leden toenemen. We zien bij onze leden een omslag naar een volgende fase van professionalisering. Als DDA willen we ze graag helpen die volgende stap in de groei te kunnen maken. Daarnaast zien we dat de kennis over digitalisering bij onze klanten toeneemt en daarmee de klantvraag uitdagender wordt. Daarop moeten we de dienstverlening op blijven aanpassen."
 

Pieter Aarts

DDA verwelkomt tevens Pieter Aarts, Principal Service Design bij Ordina Digital, als nieuw bestuurslid. Hij heeft zich de afgelopen jaren binnen diverse digital agencies geregeld ingezet voor talent events van DDA. Pieter richt zich op het aantrekken van een nieuwe generatie 'Verslimmers' naar de branche en aan de verdere professionalisering van senior talent: 'Digitaal transformeren lukt alleen in continu lerende organisaties met daarin mensen met de juiste skillset, daar lever ik graag mijn bijdrage aan'.