Nederlandse dierennoodhulporganisatie in Turks rampgebied om dieren te redden

Nederlandse dierennoodhulporganisatie in Turks rampgebied om dieren te redden

21-02-2023 (11:17) - Mensen

Een delegatie van dierennoodhulporganisatie Animal Heroes is op dit moment in Hatay, op de plaats waar gisteren opnieuw een hevige aardbeving plaatsvond. Het reddingsteam is daar op uitnodiging van Turkse collega’s om te helpen zoeken naar dieren die nog in leven zijn.

De Turkse dierenrechtenorganisatie Haytap heeft in het zwaar getroffen Hatay drie veldhospitalen voor dieren opgezet waar gewonden dieren behandeld worden. Het team van Animal Heroes voert samen met de Turkse organisatie reddingsacties uit en behandelt gewonde dieren.

De hulpverleners van Animal Heroes waren tijdens de aardbeving een gewonde hond aan het behandelen. “Een geluk bij een ongeluk”, zegt Esther Kef, oprichter van Animal Heroes; een uur eerder bevonden zij en haar collega Yolanda Clant zich nog op de 5e verdieping van een beschadigd gebouw om een kat te redden.

Het is een race tegen de klok, de reddingsteams werken dag en nacht met gevaar voor eigen leven zoek naar dieren die nog in leven zijn. De grootste uitdaging op dit moment is het vinden van mankracht om aan alle oproepen te kunnen voldoen. Daarom is het team van Animal Heroes - waaronder ook een dierenarts - daar nu ter plaatse.  

Animal Heroes is een nieuwe Nederlandse dierennoodhulporganisatie en is gevestigd in Amsterdam. Het doel van Animal Heroes is om dierenhelden - mensen die zich in de zwaarste omstandigheden inzetten voor dieren - zichtbaar te maken en te steunen met noodhulp.