Romy van Baarsen en Merle Bos bij kernteam The Present Movement

08-03-2023 (16:03) - Mensen

The Present Movement, een Amsterdamse stichting die ondernemers verbindt aan maatschappelijke initiatieven, heeft haar team uitgebreid met twee nieuwe gezichten. Romy van Baarsen (28) en Merle Bos (24) versterken het kernteam van de stichting vanaf maart 2023.

Van Baarsen heeft ruime ervaring als vrijwilliger binnen diverse maatschappelijk georiënteerde organisaties. Na het behalen van haar master in Business Administration in 2017 vertrok ze naar Zuid-Afrika voor een stage bij het Nederlandse Consulaat waar ze meewerkte aan het opbouwen van duurzame partnerships om lokale uitdagingen op te lossen. Na haar tijd in Zuid-Afrika vertrok Van Baarsen naar het vluchtelingenkamp op Samos (Griekenland) om daar voor vier maanden als vrijwilliger te werken. Bij terugkomst vervulde ze verschillende (freelance) posities in de marketingbranche. In haar nieuwe positie bij The Present Movement wordt ze onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van events, community management en storytelling.

Ook de kennis en ervaring van Bos sluiten aan bij de missie van The Present Movement. Ze volgde een dubbele master in Political Science (International Relations) en International Development Studies aan de Universiteit van Amsterdam en is geïnteresseerd in duurzaamheid, intersectionele ongelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. Als kernteamlid van The Present Movement zal Bos zich onder andere bezighouden met het programma ‘GiveMe5’, waarbij hotels worden opgeroepen om hotelkamers beschikbaar te stellen aan economisch daklozen. 

Beeld: Romy van Baarsen (links) en Merle Bos (rechts)