Ruben Hijl (ex-Tony Chocolonely) en Tim Wolters (ex-Vitamin Store) versterken team Yummygums

15-03-2023 (11:38) - Mensen

Het in Amsterdam gevestigde vitaminegummie merk Yummygums versterkt het team met de komst van Ruben Hijl en Tim Wolters. Ruben Hijl treedt in dienst als de nieuwe Head of Sales van Yummygums en maakt daarbij de overstap van Tony’s Chocolonely. Tim Wolters start als nieuwe Head of Product, na een loopbaan bij Vitaminstore en betrokken te zijn geweest bij de oprichting van Vitamines.com.

Beiden starten hun nieuwe functies met ingang van vandaag.

Ruben Hijl 

Na een studie technische bedrijfskunde bekleedde Hijl diverse sales- en category management functies bij Unilever. In 2016 maakte hij de overstap naar het duurzame chocolademerk Tony’s Chocolonely. Hij vervulde daar verschillende internationale- en nationale rollen, waarbij hij als laatste als Head of Sales verantwoordelijk was voor Retail & OOH in Nederland en Export & Duty-free Travel Retail. Na 7 jaar start hij, dankbaar terugkijkend op zijn ontwikkeling bij Tony’s Chocolonely, per vandaag bij Yummygums. Hij is vastberaden om bij het vitaminemerk sociaal ondernemen nog hoger op de agenda te krijgen en zich te focussen op de groei van het retailkanaal. Hijl: “Het enthousiasme en het ondernemerschap van het kleine team in combinatie met alle internationale kansen, waren doorslaggevend voor mijn keuze. Ik kan het commerciële stuk bij Yummygums verder uitbouwen; er ligt een prachtig premium product waarmee we voorlopen op de standaard en je voelt dat het team intrinsiek gemotiveerd is om te groeien. Onze ambitie is groot: we willen wereldwijd de beste zijn, en daarmee de preferred partner worden voor grote retail partners.”

Beeld: Ruben Hijl

Tim Wolters 

De loopbaan van Tim Wolters speelt zich volledig af in de voedingssupplementen branche. Van 2009 tot 2022 was hij werkzaam bij Vitaminstore in diverse rollen als Logistics Manager en Category & Product manager. Afgelopen jaar was hij nauw betrokken bij de oprichting van Vitamines.com als founding member. Wolters volgt graag alle trends en ontwikkelingen op het gebied van gezondheid nauwgezet. Wolters: “Yummygums heeft als doel mensen te laten genieten van gezonde gewoontes. Met mijn kennis en ervaring wil ik het merk naar het volgende niveau tillen op het gebied van productontwikkeling. Ik voorzie dat gummies een enorme vlucht gaan nemen in gebruik; en er is nog zoveel mogelijk op het gebied van innovatie om mensen uit te laten kijken naar een gezonde leefstijl!”

Beeld: Tim Wolters 

Met de nieuwe aanwinsten is het team van het Nederlandse vitaminegummie merk compleet om door te schalen in Europa.