Regisseur Mark de Cloe gaat met Creative Retreats lesgeven aan filmmakers

27-01-2023 (17:44) - Personal Growth

Eén van Nederlands meest bekende regisseurs Mark de Cloe reist af naar Sardinië om filmmakers tien dagen lang onder te dompelen in het filmvak. Na jarenlang regisseren van kaskrakers als Mannenharten, Nieuwe Buren, een aflevering van Van God Los en De sterkste man van Nederland, leert hij nu makers het filmvak (nog) beter kennen.

Een terugkerend onderwerp in het werk van Mark De Cloe is liefde. Daarmee heeft hij diverse filmprijzen gewonnen waaronder de Emmy Award voor de jeugdfilm Rabarber. Eind April verschijnt zijn nieuwe film Zomer in Frankrijk in de bioscoop maar in de tussentijd wil hij graag zijn liefde voor het filmvak doorgeven aan andere filmmakers.

Mark de Cloe: “Veel filmmakers zijn autodidact of al een tijdje afgestudeerd waardoor het lastig kan zijn je door te ontwikkelen. Om je skill set uit te breiden, nog meer zekerheid te voelen op set en meer verdieping te geven aan je kennis. Het worden tien dagen heel hard werken en tegelijkertijd meer geïnspireerd terugkomen dan ooit.”

Ook actrice Sigrid ten Napel, acteur Tjebbo Gerritsma, Jef Hartoghs en Mick van Rossum hebben zich aan deze Directing Retreat verbonden. Alle fases van het filmmaken komen aan bod. Klassikale lessen maar ook individuele gesprekken specifiek op iemands plan en ontwikkeling gericht. De acteurs geven niet alleen masterclasses maar spelen ook in de scenes die geschoten worden op het prachtige eiland. Weg uit je vaste omgeving, kennis opslurpen, je omringen door mensen van wie je iets kunt leren en een nieuw netwerk aanboren.

Educatieve mini-vakanties

Creative Retreats, is het reislustige zusje van film- en animatiebureau REDRUM en Creative Academy Reducations. Creatieve Retreats vindt plaatst op inspirerende locaties gegeven door professionals uit de industrie zoals Future Technologies in Portugal, Concept Retreat op de Veluwe en Portfolio bouwen in Berlijn.