Circulair platform voor kinderspullen breidt uit

Circulair platform voor kinderspullen breidt uit

04-01-2023 (11:28) - Sustainable

FamFam.nl is het nieuwe platform dat het makkelijk maakt om baby- en kinderspullen uit te wisselen. De lokaal georiënteerde marktplaats heeft als doel om tweedehands de standaard te maken voor alle kleding en spullen die een kind nodig heeft. Sabine Ottervanger, oprichtster van het platform: “Zo creëren we een generatie die hergebruik met de paplepel ingegoten krijgt en wordt dit voor hen de standaard.”  

FamFam is de online marktplaats speciaal voor baby- en kinderspullen. Van babykleertjes en kinderwagens tot aan speelgoed en mountainbikes voor grotere kids. De focus ligt volledig op het lokaal (ver)kopen ervan. Dat betekent geen gezeur met versturen, verpakkingen of bussen op de weg, maar een persoonlijk moment met iemand uit de buurt. Sabine Ottervanger: “Je springt even op de fiets of wisselt het uit op het schoolplein. Dit maakt het niet alleen vertrouwd, maar ook snel en super duurzaam."

Een jaar geleden is FamFam gestart met een pilot. Daar is op doorgebouwd en inmiddels is FamFam actief in de Gooi & Vechtstreek. In deze kleine regio maken meer dan 2.500 (groot)ouders dagelijks gebruik van het platform om kinderspullen te (ver)kopen. Het platform is nu klaar om uit te breiden en daarmee de impact te vergroten.

Crowdfunding campagne

Om de volgende stap te kunnen zetten is FamFam met een crowdfunding campagne gestart. Het doel is om minimaal €55.000 op te halen om een app te ontwikkelen en het concept uit te rollen in andere regio's. De regio’s Amsterdam/Haarlem en Utrecht/Amersfoort staan als eerste op de planning. Dankzij 60 investeerders komt het doel in zicht, er kan nog tot 10 januari worden geïnvesteerd.