PLUS verkoopt brood van dag oud

06-02-2023 (12:56) - Sustainable

PLUS start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren is de volgende dag tot 11.00 uur te koop bij alle PLUS supermarkten.

De afgeprijsde broden zijn herkenbaar door stickers en speciale borden bij de broodafdeling. Klanten betalen voor Brood van gisteren 25 cent voor een half dagvers brood. Een dagvers heel brood, dagverse broodjes en halve Korenlanders kosten 50 cent. Hele Korenlanders broden krijgen met brood van gisteren een prijskaartje van 75 cent.

Voedselverspillingsbeleid

Joris Bons, unit manager bij PLUS: “In 2020 hebben we ons voedselverspillingsbeleid opnieuw geformuleerd. We ambiëren in 2030 om 50% minder te verspillen dan in 2015. Voorkomen, verminderen en verwaarden zijn daarbij de sleutelwoorden. Daarmee willen we ons dervingspercentage verder verlagen.” De supermarktorganisatie is sinds 2020 partner van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling en doet sindsdien mee met de landelijke Verspillingsvrije week. Daarnaast werkt PLUS samen met de app tegen verspilling Too Good To Go.