€400K EU subsidie naar innovatie voor ethische hackers

12-08-2022 (11:01) - Tech

Cybersecurity startup Codean ontvangt €400K subsidie vanuit het REACT programma. Doel is de doorontwikkeling van haar toolbox om ethische hackers sneller code te laten reviewen. Na de €1M investering van TIIN Capital en vijf angel investeerders begin 2022 geeft dit een boost aan de productontwikkeling.
 
Criminele hackers staan niet stil. De economie doet een stapje terug, maar criminele hackers doen er een stapje bovenop. En de behoefte aan cybersecurity experts groeit daarmee ook. Arthur Tolsma, co-founder en CEO van Codean: “De trend van digitalisering heeft tot gevolg dat digitale criminelen steeds meer mogelijkheden zien. Zeker ook omdat software steeds complexer wordt, en omdat goede software schrijven iets heel anders is dan veilige software schrijven”.
 
Subsidie voor innovatieve toolbox. Codean ontvangt nu €400K subsidie vanuit het REACT programma om haar review environment door te ontwikkelen. Tolsma is logischerwijs blij met deze bijdrage: “Onze eerdere investering van €1M gaf ons de mogelijkheid mensen van topkwaliteit aan te nemen, zodat we zijn gegroeid van 4 naar een team van 11. Onze review environment helpt security experts al om sneller te werken, maar dat kan en moet nog veel sneller omdat criminele hackers ook steeds slimmer werken. Daarvoor is wel complexe technologie nodig, en daarom is deze subsidie erg belangrijk”.
 
Economisch herstel na de Covid-crisis. In reactie op de Corona pandemie heeft de EU besloten tot het instellen van een herstelprogramma. Onderdeel hiervan is het programma REACT EU, met de focus op een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie. Kansen voor West is de uitvoerende instantie die via dit EFRO-programma deze subsidie aan Codean heeft toegekend.
 

Over Codean

Codean is in 2020 opgericht door Kevin Valk (een ethisch hacker met 15 jaar ervaring) en Arthur Tolsma (met 15 jaar ondernemerservaring). De startup werkt op dit moment met 11 werknemers aan haar missie om de digitale wereld veiliger maken. Codean gelooft niet in volledig geautomatiseerde tools voor software developers, want die laten veel false positives zien én missen essentiële kwetsbaarheden. De menselijke security expert blijft essentieel, en daarom ontwikkelt Codean de review environment. Codean levert de review environment aan security experts, en geeft met een eigen team van security analisten advies aan software developers over veilige code (pentest 2.0).