Fintech Tipalti opent Benelux-kantoor in Amsterdam

14-09-2022 (09:06) - Tech

Tipalti, het zakelijke automatiseringsplatform voor betalingen, kondigt zijn uitbreiding naar het vasteland van Europa aan. De fintech opent een Benelux-kantoor in Amsterdam om van daaruit leiding te geven aan de groei in de regio.
 
In oktober vorig jaar zette Tipalti, dat onder meer samenwerkt met Tier, Twitter en Amazon Twitch, al voet op het continent in het Verenigd Koninkrijk. In december werd vervolgens meer dan € 265 mln. investering opgehaald, waarvan een deel bestemd is voor verdere internationale uitbreiding. Tipalti ziet de Benelux, met al zijn innovatieve en internationale bedrijven, als de volgende stap in de internationale expansie naar andere Europese landen.
 
Met de uitbreiding naar de Benelux wil Tipalti ook hier dynamische bedrijven helpen bij het automatiseren van handmatige betalingsprocessen, een van de meest tijdrovende werkzaamheden van financiële afdelingen. Volgens recent onderzoek van Tipalti* besteden finance teams in de Benelux in een normale week nog 45 procent van de tijd aan handmatige processen, zoals het verwerken van facturen en de administratie van leveranciersbetalingen. Hierdoor is er minder aandacht voor het analyseren van gegevens om betere strategische beslissingen te nemen en dat heeft directe gevolgen voor de groeimogelijkheden en het verbeteren van klantrelaties.