Roseman Labs lanceert Virtual Data Lake

27-12-2021 (11:51) - Tech

Om complexe problemen op te lossen met inzichten uit verschillende databronnen, lanceert Roseman Labs op CES 2022 het Virtual Data Lake. Hiermee wordt het mogelijk databestanden te koppelen zonder dat onderliggende gegevens zichtbaar zijn. CES, de grootste techbeurs ter wereld, vindt plaats in Las Vegas van 5 tot 8 januari 2022.
 
Een cryptografische techniek genaamd Secure Multi-Party Computation (MPC) vormt de kern van de Virtual Data Lake. MPC is een techniek die analyses op gezamenlijke gegevens mogelijk maakt met ongekende privacy waarborgen. Dit stelt organisaties in staat data te analyseren die in verschillende silo's zitten opgeslagen en daar ook blijven. Deze data worden versleuteld om er vervolgens een berekening op uit te voeren. Zo kunnen organisaties datasets virtueel combineren en query's uitvoeren op deze virtuele database, met een sterke privacy van de input, en zonder de noodzaak om een nieuwe omgeving op te zetten. Hierdoor worden technische en organisatorische hindernissen vermeden.

Co-Founder en CEO van Roseman Labs, Roderick Rodenburg. “Met Virtual Data Lake herdefiniëren we samenwerking op het gebied van data. We dagen organisaties en bedrijven uit om samen wereldwijde (business-)uitdagingen op te lossen door het mogelijk te maken voor organisaties om data-inzichten te delen, maar tegelijkertijd de privacy van die gegevens te beschermen.”