Tesorion kiest Qualys als partner

13-03-2023 (13:49) - Tech

Tesorion, Nederlandse zelfstandig dienstverlener voor cybersecurity, kiest cloudplatform Qualys als partner. Het doel is om klanten te ontzorgen op het gebied van Vulnerability Management. Het platform van Qualys vormt daarbij de technologische basis voor de dienstverlening van Tesorion.

Het cloudplatform van Qualys geeft organisaties inzicht in de vraag welke apparaten op het netwerk zitten en welke softwareversie dit apparaat aanstuurt.

Inrichting platform

Het platform is zo ingericht dat grote hoeveelheden apparaten kunnen worden geïnventariseerd en verrijkt met business context. Wanneer een belangrijke kwetsbaarheid wordt gepubliceerd, biedt deze informatie aanknopingspunten om vanuit het Security Operations Center (SOC) hierop extra waakzaam te zijn. Tegelijkertijd brengen de securityspecialisten het risico in kaart en helpen ze met de aanpak om het risico te mitigeren.

Risico gedreven aanpak

Robbin Begeer, portfoliomanager bij Tesorion: “Infrastructuren worden steeds groter en complexer. Daarom helpt Tesorion haar klanten niet alleen met het inzichtelijk maken van alle apparaten en kwetsbaarheden. Wij helpen ook met het bepalen van de juiste prioriteiten, door kwetsbaarheden vanuit een risico gedreven aanpak te benaderen. Qualys heeft krachtige innovatieve oplossingen ontwikkeld waarmee dit proces naadloos wordt ondersteund.”