Agenda


Museumnacht010

Event

Museumnacht010

za 4 maart 2023 - Zaterdag 4 maart openen 34 Rotterdamse musea en kunstinstellingen de deuren tijdens Museumnacht010. Na twee wiebelige jaren is de nacht weer terug op de vertrouwde eerste zaterdag van maart.

Programma 

Zodra de zon onder is, beleven bezoekers het Depot Boijmans Van Beuningen, Nieuwe Instituut, Kunsthal Rotterdam, Huis Sonneveld en TENT Rotterdam. Daarnaast biedt het de kans om nieuwe locaties, zoals Het Industriegebouw Modern (HIM), BRUTUS, Zuid. Boijmans Van Beuningen, JOEY RAMONE en Studio Seine te ontdekken.
Op maandag 6 februari wordt om 16:00 uur het programma met onder andere workshops, rondleidingen, performances, DJ-sets en tentoonstellingen bekendgemaakt. Later die dag gaat om 20:00 uur de reguliere kaartverkoop van start. Blind- en Early Bird-kaarten zijn reeds uitverkocht.
 

(Her)ontdek Rotterdam tijdens Museumnacht010

Ook dit jaar biedt Museumnacht010 speciale routes voor avonturiers, kunstkenners, dromers, denkers en nachtvlinders. Deze clusters worden binnenkort gepubliceerd. Daarnaast nodigt Museumnacht010 bezoekers uit hun eigen culturele route dwars door Rotterdam samen te stellen.
Zo doen de museumgangers bijvoorbeeld mee aan een Zaklampentour door de krochten van havencomplex-turned-kunstinstelling BRUTUS of laten ze zich verwonderen in Kunsthal Rotterdam door de hyperrealistische sculpturen van Australische kunstenaar Patricia Piccinini. Er wordt gedanst in de 19e-eeuwse balzaal van het Wereldmuseum met de DJ’s van Notes Community of bij de Frank Taal Galerie op de elektronische tunes van Stef Rijs en Daan Kemp. Met een Classic Street Dance-workshop scherpen bezoekers hun dansvaardigheden aan in Maritiem Museum Rotterdam, waar eenmaal binnen een reis wordt afgelegd naar het New York van de jaren ‘30.

Bekijk het volledige programma van workshops, rondleidingen, performances en tentoonstellingen op www.museumnacht010.nl/programma.


Praktische informatie

Museumnacht010 is een initiatief van de Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen. Gezamenlijk vieren zij de kunst & cultuur van Rotterdam. Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 4 maart 2023 van 20:00 - 01:00 uur.

De reguliere kaartverkoop start op maandag 6 februari 20:00 op museumnacht010.nl
Regular tickets €19,50
Kinderticket t/m 12 jaar €9,50
CJP-pas €14,50
We Are Public €0