6x ADE in Het Concertgebouw: o.a. Joep Beving, Maarten Vos, XA4 en LudoWic

6x ADE in Het Concertgebouw: o.a. Joep Beving, Maarten Vos, XA4 en LudoWic

03-10-2024 (15:13) - Amsterdam Dance Event

Tijdens het Amsterdam Dance Event 2024 opent Het Concertgebouw zijn deuren voor zes concerten uit het klassieke en elektronische muziek genre. Onder andere met Joep Beving, Maarten Vos, XA4 en LudoWic.

Sinds Trouw at Concertgebouw met Henrik Schwarz, Darkside en Patrice Bäumel in 2013 is ADE niet meer weg te denken uit Het Concertgebouw. Elk jaar presenteert de concertzaal tijdens het Amsterdam Dance Festival één of meerdere bijzondere concerten waarbij de raakvlakken tussen de elektronische muziek en de klassieke muziek worden onderzocht. 

Donderdag 17 oktober

Joep Beving & Maarten Vos (Kleine Zaal, 19.00 & 21.30 uur): De Nederlandse componist Joep Beving, bekend om zijn minimalistische pianostukken, treedt op samen met cellist en elektronisch musicus Maarten Vos. Dit duo ging onlangs de samenwerking aan. Het resultaat is hypnotiserende muziek door klassieke instrumenten met subtiele elektronische lagen. 

XA4 (Koorzaal, 19.30 en 21.30 uur): De Amsterdamse pianist Xavier Boot combineert piano, elektronische klanken en zijn Indonesische roots voor een meeslepende audiovisuele ervaring.

Vrijdag 18 oktober

LudoWic (Kleine Zaal, 20.30 uur): Producer en componist LudoWic geeft een concert op het trautonium, een bijna 100 jaar oude synthesizer. Het unieke geluid van dit historische instrument klinkt zowel nostalgisch als futuristisch; het laat melancholie en energie samenkomen in een betoverend geluidsspectrum.

Zaterdag 19 oktober

Intercept Night (Koorzaal, 20.00 uur)
Intercept is een muziekcollectief en platenlabel dat graag grenzen in elektronische muziek laat vervagen. Buiten hun uptempo releases wordt vanavond juist de ruimte gegeven aan rustige luistermuziek. Hiervoor wordt speciaal een in the round-opstelling gecreëerd in de Koorzaal in de kelder van Het Concertgebouw, met optredens van Ramses3000 (live), Jeena (hybrid dj) en Loradeniz (dj).

Meer informatie over het programma en de ticketverkoop is te vinden op de website.