Nxt Museum presenteert audiovisuele show tijdens ADE

Nxt Museum presenteert audiovisuele show tijdens ADE

03-10-2024 (09:57) - Amsterdam Dance Event

In samenwerking met ADE Arts & Culture presenteert Nxt Museum Hunger to Create. Een unieke audiovisuele show waarin live elektronische experimenten en visuals worden gecombineerd. Het evenement vindt plaats op vrijdag 18 oktober, van 20:30 tot 01:00, in Nxt Museum in Amsterdam Noord.

Tijdens het evenement wordt het 370 m² projectiescherm van Nxt Museum omgetoverd tot een canvas voor vooruitstrevende audiovisuele kunst. Berlijnse kunstenaar en techno-DJ Dasha Rush presenteert de première van haar nieuwe show Hypothetically Personal, waarin ze gelaagde soundscapes verweeft met visuele composities.

Speciale samenwerking

Nederlandse techno-DJ en kunstenaar Spekki Webu en Finse visuele kunstenaar Matti Vilho treden tijdens het evenement samen op. Hun performance Signal Transmutations duikt diep in het onderbewuste en belooft een intense, sensorische reis.  's Avonds kan er worden gedanst op de DJ-sets van de Amsterdamse Vân Anh. Het wordt een ervaring waarin technologie en kunst moeiteloos in elkaar overvloeien.

Natasha Greenhalgh, medeoprichter Nxt museum: “We zijn ontzettend trots om Hunger to Create te mogen hosten in Nxt Museum. Dit evenement weerspiegelt onze missie om de kunst van vandaag en morgen te tonen. Het is een ongeëvenaarde fusie van technologie en creativiteit, waarin het grensverleggende werk van deze bijzondere artiesten centraal staat.”