Billy The Kit en Barry Hay komen na 50 jaar met nieuwe versie van Radar Love

Billy The Kit en Barry Hay komen na 50 jaar met nieuwe versie van Radar Love

02-08-2024 (09:00) - Audio

Haagse DJ Billy The Kit heeft na ruim een halve eeuw in samenwerking met Golden Earring-frontman Barry Hay de legendarische track 'Radar Love' getransformeerd voor een nieuwe generatie.

Met de goedkeuring van de volledige band en het gebruik van de originele masters van Hay’s vocalen, is ‘Radar Love’ de perfecte aansluiting op het ROCK&RAVE-concept van Billy The Kit. De track verschijnt op 2 augustus via 8ball Music en krijgt een wereldwijde release.
Luister hier naar Billy the Kit x Barry Hay - Radar Love

Albert Harvey (David Guetta, The Weeknd) produceerde de track samen met Billy The Kit, en ook John Ewbank voegde zich bij het team. De gitaarpartijen zijn opnieuw ingespeeld door Niels Zuiderhoek (DI-RECT, Rondé) en sluiten naadloos aan op de 120 BPM van de nieuwe versie. Het resultaat is een track die de rauwe en stuwende vocalen van het origineel koppelt aan het pop/dancegeluid van nu. Ook in de videoclip komen werelden bij elkaar, doordat originele opnames van Barry Hay uit 1973 naadloos overlopen in beeld van de spectaculaire sets van Billy The Kit.

“Het is geweldig dat op deze manier de Haagse muziekgeschiedenis wordt doorgegeven,” aldus Joost Seilberger/Billy The Kit, die tijdens Beatstad 2023 op het idee kwam om ‘Radar Love’ onder handen te nemen. Voorafgaand aan zijn set speelde DI-RECT samen met Earring-drummer Cesar Zuiderwijk en bassist Rinus Gerritsen een versie van ‘Radar Love’. “25.000 man publiek zong woord voor woord mee. We wisten, dát is ‘m! Een van ’s werelds allergrootste rocksongs ooit, die nu een halve eeuw later door wederom een Haagse artiest aan een nieuwe generatie wordt gepresenteerd. Dit is mijn ode aan 50 jaar ‘Radar Love’ en ik ben er supertrots op!”

‘Wat gaat er met een liedje gebeuren?'

Net als het origineel kan ook ‘Radar Love’ van Billy The Kit nu al rekenen op veel internationale aandacht. De track wordt wereldwijd uitgebracht. Dit maakt dat ook Barry Hay weer de kriebels heeft. “Als we vroeger een plaat uitbrachten, deed je automatisch mee aan een soort race. ‘Wat gaat er met een liedje gebeuren?’ Dat ouderwetse gevoel overkomt me nu weer! Ik ben heel nieuwsgierig hoe een jong dancepubliek hierop gaat reageren. Ik vind het superspannend!”