BNR en Enterprise werken samen tijdens Amerikaanse verkiezingen

BNR en Enterprise werken samen tijdens Amerikaanse verkiezingen

21-10-2024 (11:04) - Audio

In aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen lanceert BNR in samenwerking met autoverhuurbedrijf Enterprise de dagelijkse reportageserie 'Dwars door de States' en 'Election Night' in de nacht van 5 op 6 november.

Correspondent Jan Postma reist in ‘Dwars door de States’ door de swing states, met speciale aandacht voor de economische impact en voor lokale ondernemers met Nederlandse roots. De reportages zijn vanaf maandag 21 oktober twee weken lang te horen om 16:15 uur en 18:15 uur in The Daily Move op BNR en maken deel uit van de Amerika Podcast die Postma samen met BNR-collega Bernard Hammelburg maakt. Enterprise Car Sharing & Rental sponsort de reportageserie en stelt de huurauto’s beschikbaar, waarmee Postma ‘Dwars door de States’ reist.

Nieuw hoofdstuk

De Amerikaanse verkiezingen vinden plaats op dinsdag 5 november en aansluitend ontvangen presentatoren van BNR in Nieuwspoort van middernacht tot 06:00 ’s ochtends prominente gasten tijdens ‘Election Night’. De interviews en reflecties op de verkiezingsuitslag beginnen al in de Enterprise-auto, waarmee verslaggevers de gasten gedurende de hele nacht ophalen.

CEO Thomas Wolters van Enterprise Car Sharing & Rental ziet uit naar dit nieuwe hoofdstuk in de samenwerking met BNR: 'We waren dit jaar al hoofdsponsor van de sportzomer op BNR, met het samen opgezette live programma Olympische Zaken en met de reportageserie Dwars door Duitsland, tijdens het EK voetbal. Vooral dat laatste concept leent zich voor meerdere gelegenheden en sluit perfect aan bij onze kernactiviteit. Vandaar dat we na de sportzomer met het vizier op de Amerikaanse verkiezingen direct de samenwerking hebben voortgezet.'