BNR Nieuwsradio viert 25-jarig bestaan

14-09-2023 (14:49) - Audio

Op donderdag 21 september 2023 is BNR precies 25 jaar de enige commerciële nieuwszender op de Nederlandse radio.

BNR Nieuwsradio kwam in 1998 in de lucht via de AM. Presentator Bas van Werven startte toen met de woorden: ‘Goedemorgen, het is zes uur. Welkom bij Business Nieuws 1395 AM.”' Nu, 25 jaar later, viert BNR Nieuwsradio deze mijlpaal. Het wordt een feestelijke jubileumweek vanaf maandag 18 september met prominente gastpresentatoren, een boeiende podcastreeks en interessante interviews met voormalig hoofdredacteuren.

Bron van informatie

Marc Adriani: ‘De geschiedenis van BNR is als een spannend jongensboek. Het begon in een kelder ergens in Amsterdam zonder FM-frequentie, met vallen en opstaan staat er een professioneel, betrouwbaar en onafhankelijke nieuwsmerk. We zijn tegenwoordig dan ook veel meer dan radio alleen. Inmiddels zijn we 1 van de grootste podcastaanbieder van Nederland en we brengen online via onze site en app het laatste nieuws. Voor ondernemende mensen zijn we een onmisbare bron van informatie.’

De big 5

In het interviewprogramma de Big 5 is vanaf maandag iedere dag tussen 10 en 11 uur een voormalig hoofdredacteur te horen. Presentator Art Rooijakkers blikt terug op hun BNR-jaren en staat stil bij belangrijke nieuwsmomenten van de afgelopen 25 jaar. Maandag start de reeks met de eerste hoofdredacteur en BNR-oprichter Michiel Bicker Caarten, gevolgd door Paul van Gessel, Sjors Fröhlich, Mireille van Ark en de huidige hoofdredacteur Marc Adriani sluit de reeks af.