Britse actrice Joanna Lumley maakt tentoonstelling in Rijksmuseum

Britse actrice Joanna Lumley maakt tentoonstelling in Rijksmuseum

04-01-2024 (16:00) - Audio

De Britse actrice Joanna Lumley, bekend van tv-serie Absolutely Fabulous, wordt de verteller van de online ontdekkingsreis Frans Hals: Strokes of Genius. Joanna Lumley: Dit is een "absolutely fabulous" tentoonstelling die ik zeker niet ga missen. Cheers sweeties!

Deze verschijnt op de website van het Rijksmuseum bij de tentoonstelling Frans Hals, die op 16 februari opent. Joanna Lumley is groot fan van de Nederlandse 17de -eeuwse schilderkunst en het Rijksmuseum. Ze twijfelde daarom geen moment toen ze gevraagd werd voor haar rol bij de Frans Hals-tentoonstelling. De Nederlandse versie, De geniale streken van Frans Hals, wordt ingesproken door actrice Eva van de Gucht (Iedereen beroemd, Oogappels, Klokhuis), die net als Frans Hals Vlaamse roots heeft.

Online special

In Frans Hals: Strokes of Genius nemen Joanna Lumley en Eva van der Gucht de bezoeker mee naar het 17de-eeuwse Haarlem waar Frans Hals de schilder was bij wie je moest zijn voor een goed portret. Of het nu ging om een statige regent, een verliefd stel, een muzikant, een visverkoopster of een lachend kind, met zijn vernieuwende schilderstijl gaf hij zijn geportretteerden een ongekende beweeglijkheid en levendigheid. Bij het beluisteren van zijn levensverhaal in Frans Hals: Strokes of Genius brengen de actrices deze mensen nog meer tot leven. Ook kom je meer te weten over Frans Hals zélf en wordt de vraag beantwoord waarom zijn schilderstijl zo revolutionair was.