Coen & Sander stappen over naar radiozender JOE

28-09-2023 (13:21) - Audio

Een grote transfer in radioland. Bijna een maand na de start op het landelijke FM-pakket kan de nieuwe radiozender JOE twee grote namen aankondigen voor de nieuwe programmering: Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Het duo gaat weer dagelijks samen radio maken in de ochtend van JOE. De startdatum wordt later bekendgemaakt. Programmadirecteur JOE Iwan Reuvekamp: “Door het duo Coen en Sander weer dagelijks terug te brengen op de radio, vervullen wij een hartstochtelijke wens van heel veel radioluisteraars. Tegelijk bouwen we met JOE op ijzersterke, vaste en vertrouwde namen in de radiowereld. Met Coen en Sander begint Nederland de dag met een brede lach!”

Opstaan met JOE

Coen Swijnenberg: “Na bijna twintig jaar met de luisteraar terug in de auto van werk te hebben gezeten, gaan we op JOE met ze opstaan. We zijn ontzettend blij met deze stap en hebben zin om met een nieuw, bevlogen team de zender op te gaan bouwen!”
Sander Lantinga: “Het is tijd voor een nieuw avontuur en we gaan op JOE doen wat we altijd al het liefst doen: met zijn tweeën een dagelijkse show maken. Ik ben ontzettend blij en trots dat wij ons steentje mogen bijdragen aan het succesvol maken van nu al het leukste radiostation van Nederland.

Weer herenigd

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga begonnen in 2006 als duo op 3FM met de Coen en Sander Show, waar ze 2000 afleveringen maakten en waarvoor ze al in 2008 de Gouden RadioRing voor Beste Programma ontvingen. Vanaf 2015 waren ze te horen in de middag op Radio 538. Sinds 2022 zijn ze als duo te horen op de vrijdagmiddag en afzonderlijk met soloshows op Radio 538 en Radio Veronica.  Bij JOE worden ze weer voor de hele werkweek herenigd, dit keer in de ochtend.