De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen is van start

De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen is van start

15-08-2023 (10:00) - Audio

Kinderen uit heel Nederland en Vlaanderen kunnen weer meedoen aan de leukste online muziekwedstrijd van het jaar. De Muziekwedstrijd, georganiseerd door het Prinses Christina Concours, staat open voor muzikale kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek, en van gamelan en gitaar tot pannen en deksels. Iedereen die plezier heeft in muziek maken kan meedoen. Op 26 november sluit De Muziekwedstrijd af met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht.

Met De Muziekwedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken om bezig te zijn met muziek. Het is een laagdrempelige wedstrijd waarbij plezier hebben in het (samen) muziek maken vooropstaat. Iedere deelnemer ontvangt een diploma en persoonlijke feedback van de jury. Directeur Alexander Buskermolen: "In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen. Daarom is deze vrolijke wedstrijd in het leven geroepen."

Jonge muzikanten kunnen meedoen in 3 categorieën:
Categorie 1 (4 t/m 8 jaar)
Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
Categorie 2 (9 t/m 12 jaar)
Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
Categorie 3 (4 t/m 12 jaar)
Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Prijzen & jury

Niet alleen de allerbeste video-inzendingen worden beloond. Zo bestaan er speciale prijzen voor beginnende muzikanten, voor de meest originele inzendingen en het meest muzikale spel. Ook zijn er aanmoedigingsprijzen te winnen. Alle inzendingen worden bekeken door een professionele jury en iedereen ontvangt persoonlijke feedback. Juryleden zijn o.a. liedjesmaker Jeroen Schipper, jazzzangeres Ntjam Rosie, saxofonist Coen Witteveen (Typhoon) en violiste Emma van der Schalie. 

Meedoen

Meedoen aan De Muziekwedstrijd kan door een muziekfilmpje van max. 4 minuten in te sturen tussen 14 augustus en 15 oktober 2023 via www.demuziekwedstrijd.nl of direct via www.app.demuziekwedstrijd.nl. Er geldt een maximumaantal inzendingen van 3 per persoon.