Eerste Buma Oeuvre Award Music in Media gewonnen door Bob Zimmerman

05-04-2023 (12:30) - Audio

De jaarlijkse Buma Oeuvre Award Multimedia heeft een nieuwe naam: de Buma Oeuvre Award Music in Media. De eerste winnaar is Bob Zimmerman, die zijn prijs onder meer ontvangt voor zijn werk voor producties als ‘De Avonden’, ‘Süskind’ en ‘De Nieuwe Wildernis’.

Hij krijgt de prijs tijdens de uitreiking van de Buma Music in Media Awards overhandigd, op 19 april in het Tropenmuseum (KIT) in Amsterdam.

Oeuvre

Componist en arrangeur Bob Zimmerman (Amsterdam, 1948) ontving in 1984 een Edison voor de LP met muziek van de film ‘An Bloem’. Zijn grote doorbraak als filmcomponist was met het werk voor de film ‘De Avonden’ van Rudolf van den Berg uit 1989. Zijn scores ondersteunen films zoals ‘For My Baby’ (1997), ‘Snapshots’ (2002), ‘Tirza’ (2010) en ‘Süskind’ (2012). Naast zijn werk voor diverse projecten in de media, is Zimmerman een van de arrangeurs van het Metropole Orkest. “Bob Zimmerman is al jaren onderdeel van de jury van de Buma Music in Media Awards, is ontzettend goed in zijn vak, werkt heel hard, snel en goed en het is prettig om met hem samen te werken. Daarnaast is het een heel mooi mens. Het is daarom niet meer dan verdiend dat hij deze Buma Oeuvre Award Music in Media toegekend krijgt” aldus Maartje Glas, General Manager Buma Music in Motion.