Mediahuis NRC lanceert klimaatpodcast: Boven Water

Mediahuis NRC lanceert klimaatpodcast: Boven Water

12-01-2023 (16:22) - Audio

Nederland loopt grote risico’s door klimaatverandering. Maar onze toekomst hebben we deels zelf in de hand. Floor Boon en Maarten Dallinga onderzoeken in de zesdelige podcastserie 'Boven Water' hoe we extreem weer zoveel mogelijk kunnen voorkomen. 

Terwijl een ruime meerderheid van de Nederlanders zich zorgen maakt over klimaatverandering, doet Nederland - net als de meeste andere landen - volgens deskundigen te weinig om extreem weer zoveel mogelijk te voorkomen. Wie is of zijn aan zet? Overheden, grote bedrijven, burgers? In Boven Water onderzoeken Maarten en Floor of we als samenleving kunnen veranderen en hoe we dat kunnen doen. Vanaf 18 januari te beluisteren in alle podcastapps.

Klimaatscenario's

Ernstige overstromingen, langdurige hittegolven, vernietigende natuurbranden. Ook Nederland heeft en krijgt te maken met extreem weer door klimaatverandering. In deze verhalende podcastserie vragen Floor Boon en Maarten Dallinga zich af welke klimaatscenario’s voor de komende decennia realistisch zijn en hoe extreem weer nog zoveel mogelijk kan worden voorkomen.

Watersnoodramp

In Zeeland duiken Maarten en Floor in het verhaal van de Watersnoodramp - op 1 februari 2023 zeventig jaar geleden. In Limburg delen slachtoffers van de overstromingen van 2021 hun verhalen. En in Zuid-Frankrijk, dat volgens deskundigen het klimaat van de Nederlandse toekomst heeft, stuiten Floor en Maarten plots op een natuurbrand.