SLAM! lanceert nieuwe hitlijst MixMarathon Chart

SLAM! lanceert nieuwe hitlijst MixMarathon Chart

23-10-2024 (15:56) - Audio

Al bijna 10 jaar draaien elke vrijdag verschillende Nederlandse en internationale dj's een set tijdens de MixMarathon op SLAM! Aanstaande vrijdag voegt het radiostation nieuwe dj's toe aan de programmering. Ook lanceert het station een nieuwe hitlijst: de SLAM! MixMarathon Chart.

'We zijn de MixMarathon ooit begonnen met het idee om de internationale clubs en festivals op een toegankelijke manier naar de luisteraars te brengen', vertelt Martijn Zuurveen, Station Director SLAM! 'Deze hitlijst en de uitbreiding van de programmering met nieuwe succesvolle namen is een volgende stap in het overbrengen van dat clubgevoel. Er is maar één plek op de Nederlandse radio voor de beste internationale dance-muziek.'

Naast internationaal beroemde dj's zoals Sam Feldt, Nicky Romero en Dimitri Vegas zijn vanaf aanstaande vrijdag ook Ferreck Dawn, Franky Rizardo, Nora En Pure en het 29-jarige top-talent Laura van Dam te horen met hun eigen mix. Zij krijgen allemaal een vaste plek in de MixMarathon.

Nieuwe hitlijst

De nieuwe MixMarathon Chart is een hitlijst die de dance-liefhebber aan het begin van het weekend up-to-date brengt van de beste internationale dancehits op festivals, clubs en dj-sets wereldwijd. SLAM!-dj Raoul Schram presenteert de lijst.

Bij de samenstelling wordt gekeken naar data uit bronnen als downloadstores, streaming en airplay op internationale radiostations. Zo komen tracks voorbij van Mau P, Adam Port, Tiësto, Dom Dolla, Dimitri Vegas, Diplo en Meduza. De SLAM! MixMarathon Chart is elke vrijdagmiddag om 17 uur te horen en wordt aan elkaar gemixt door dj Jochem Hamerling.