Snapchat kondigt 512 nieuwe muziek licentie deals aan, waaronder met Buma/Stemra

13-04-2023 (12:09) - Audio

Snapchat kondigt nieuwe muziek licentie deals aan met 512 muziek rechtenhouders over de hele wereld, waaronder in Nederland met Buma/Stemra. Dankzij deze partnerships zal er muziek van lokale artiesten toegevoegd worden aan de Snapchat Sounds bibliotheek, waardoor Snapchatters veel meer muziekmogelijkheden hebben om toe te voegen aan hun berichten en Snaps maar ook aan creatieve tools zoals augmented reality lenzen.

Ted Suh, Global Head of Music Partnerships bij Snap:  "Door een bredere selectie van muziek aan te bieden, willen we het mogelijk maken voor de Snap gebruikers om nieuwe invalshoeken te ontdekken en creativiteit te uiten met de muziek waar ze van houden."

Deze deals komen boven op de bestaande partnerships met grote en onafhankelijke platenmaatschappijen en muziekuitgevers over de hele wereld, waaronder Universal Music Group, Universal Music Publishing Group, Sony Music Entertainment, Sony Music Publishing, Warner Music Group, Warner Chappell, Kobalt, DistroKid, BMG, NMPA-uitgeversleden, Merlin, Empire Distribution en nog 9000 andere onafhankelijke muziekuitgevers en labels.

Van grote waarde

Wanneer vrienden een Snap sturen waaraan een gelicenseerde Sound is toegevoegd, kun je dit zien als een muziekaanbeveling van vriend tot vriend. Dit heeft veel waarde voor zowel opkomende als gevestigde artiesten. Door de muziek van Sounds uit te breiden, maakt Snapchat het nog makkelijker voor Snapchatters om nieuwe muziek in het genre waar ze van houden te ontdekken, te creëren en te delen. Dit geeft Snapchatters nog meer creatieve vrijheid, vooral in combinatie met Snapchats augmented reality Lens-mogelijkheden.