Songwriter MEAU schrijft nummer voor Vermeer-tentoonstelling in Rijksmuseum

Songwriter MEAU schrijft nummer voor Vermeer-tentoonstelling in Rijksmuseum

09-02-2023 (11:05) - Audio

De meest gestreamde vrouwelijke artiest van de Benelux in 2022, singer songwriter MEAU, schreef speciaal voor de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum een nieuw lied. Het nummer heet ‘Als Thuis’ en is geïnspireerd op verschillende werken van de 17de-eeuwse schilder Johannes Vermeer.

Op 9 februari is het uitgebracht en zij zingt het bij de opening van de tentoonstelling. Met dit nummer verbinden MEAU en ING beeldende kunst en muziek. In de bijbehorende videoclip zijn bekende personages uit de werken van Vermeer te zien, ondersteund door de muziek van MEAU. Op 10 februari opent de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum.

Muziekvideo

De tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum is de grootste tentoonstelling van de schilder ooit: Van 10 februari t/m 4 juni toont het Rijksmuseum 28 werken van de oude meester. Als hoofdsponsor van het Rijksmuseum brengt ING muziek en Vermeer samen met als thema ‘Friends Meet Again’. In de muziekvideo is te zien hoe de personages op de schilderijen van Vermeer er nu uit zouden zien. De video is opgenomen in een ‘artist lounge’ waar verschillende personages van Vermeer op een natuurlijke manier in een historische én hedendaagse setting bij elkaar komen.