CUPRA PANEL TALKS: achter de schermen bij dance-scene-fotografen

CUPRA PANEL TALKS: achter de schermen bij dance-scene-fotografen

21-11-2023 (15:03) - Bucket list

In de serie ‘CUPRA PANEL TALKS’ presenteert CUPRA de eerste sessie met dance- en muziekfotografen Rutger Geerling en Tom Doms. Beiden zijn huisfotograaf op internationale festivals, kind aan huis op VIP-decks en in DJ booths en vliegen de wereld over in privéjets.

Beiden delen ze ook het DNA met CUPRA: follow your impulse. Tijdens de CUPRA PANEL TALKS, op 7 december om 20.00 uur in de CUPRA City Garage Rotterdam, nemen Rutger en Tom muziek- en kunstliefhebbers plus (beginnende) festivalfotografen mee in de wereld van ‘te veel om te fotograferen, de druk van social media, vuurwerk, confetti en veel te weinig tijd’.

Achter de schermen

Een kijkje achter de schermen van de grootste dance-events ter wereld, de green room, dansvloer, tot aan VIP-decks en DJ booths... op 7 december biedt CUPRA liefhebbers de kans om in gesprek te gaan met Rutger Geerling en Tom Doms. Tijdens deze panel talk vertellen de fotografen hoe ze in de dance-wereld zijn gerold en hun carrières een vlucht namen. Naast anekdotes en verhalen openbaren ze de tips & tricks en do's & don'ts van deze enerverende wereld. Daarnaast openen ze in de CUPRA City Garage Rotterdam een overzichtstentoonstelling van hun werk.

Rutger Geerling

Rutger Geerling won de Dutch Pop Media Award met zijn boek over twintig jaar dance-muziek: ‘This is my church’. Hij legt wereldwijd de grootste EDM-festivals en club gigs vast, zoals Tomorrowland en Ultra Music Festival, en werkt met top-DJ’s als Armin van Buuren, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Fedde le Grand, W&W en Timmy Trumpet. Rutger: “Wat begon met voor de lol foto’s nemen tijdens een saaie Masterstudie, resulteerde in scubaduiken met haaien, snowboarders die mij op een haar na misten (en soms niet), fotograferen tussen een enthousiaste mensenmassa van 30.000 man of het beklimmen van actieve vulkanen met een blik op de verste uithoeken van de aarde. De keuze voor doen wat ik leuk vond in plaats van wat ik geleerd had, is de beste keuze geweest ooit. Zo haal ik het uiterste uit het leven.”

Tom Doms 

Tom Doms is sinds jaar en dag actief in de dance-scene. Wat begon als hobbyfotografie in de kroeg, mondde stapsgewijs uit in club uit in club, festival, helikopters en privéjets. In Miami, China, Georgië en Las Vegas. In EDC, Miami Music Week en Amsterdam Dance Event (sinds 2016 als vaste fotograaf). En artiesten als Sunnery James & Ryan Marciano, Sander van Doorn, Jay Hardway en, sinds 2015 voor Spinnin’ Records. Tom: “Waarom ik foto’s maak? Ik vind twee dingen heel gaaf: perfecte foto’s bij een merk of event schieten en de wereld vastleggen zoals ze is: vol energie, authentiek, bescheiden. Wereldgroots, of juist heel klein maar fijn. En het liefst een beetje abstract of vernieuwend.”

De CUPRA PANEL TALKS met Rutger Geerling en Tom Doms vindt plaats op 7 december vanaf 20.00u in de CUPRA City Garage Rotterdam. Inloop is vanaf 19.30 uur en aanmelden kan via https://dancephotography.pon.events/