Eerbetoon aan Ara Güler in Foam

Eerbetoon aan Ara Güler in Foam

17-05-2023 (14:47) - Bucket list

Deze zomer is de tentoonstelling A Play of Light and Shadow te zien in Foam, een eerbetoon aan Ara Güler (1928-2018), een van Turkije's meest legendarische fotografen. De tentoonstelling is een nauwe samenwerking tussen Foam, co-curator Ahmet Polat en het Ara Güler Museum.

Ara Güler was een gerenommeerd fotojournalist die de essentie van Turkije heeft vastgelegd. Via vier thema’s, The Iconic, The Historic, The Ambassador en The Personal, wordt de bezoeker ondergedompeld in Gülers fotografische praktijk. Ara Güler A Play of Light and Shadow geeft een blik op de steeds veranderende Turkse identiteit. Als ‘Het Oog van Istanbul’, zijn zwart-wit beelden van de inwoners, straten en havens van deze stad zijn meest gevierde werken. 

Project

De tentoonstelling van Ara Güler is het middelpunt van Kismet, een initiatief dat is opgezet in nauwe samenwerking tussen Studio Polat en Foam. Het project is geïnspireerd op de culturele, diplomatieke en economische banden tussen Turkije en Nederland. Bij de tentoonstelling zal ook een gelijknamige publicatie worden uitgegeven met bijdragen van specialisten over dit onderwerp. Hannibal Books is de uitgever van deze publicatie die bij Foam en verschillende boekhandels verkrijgbaar zal zijn.

Ara Güler – A Play of Light and Shadow is van 23 juni 2023 t/m 8 november 2023 te zien in Foam. Foam is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur, do/vr van 10.00 tot 21.00 uur.