Lancering kunstwerk De Nachtkracht: Een ode aan het nachtleven

05-12-2023 (10:35) - Bucket list

Op 15 december wordt het multidisciplinaire kunstwerk De Nachtkracht gelanceerd in de A’dam Toren. Drie Amsterdamse kunstenaars vertolken hun liefde voor het nachtleven in dit gezamenlijke project. De nacht staat voor hen voor verbinding, liefde, ruimte en zoveel meer.

De Nachtkracht is een combinatie van beeld, woord en muziek. Het gaat om een ets van Mathieu Schellekens waar het nachtleven op is afgebeeld in al zijn pracht en praal. Deze ets hangt in een hele bijzondere lijst waar je een koptelefoon kunt insteken. Als je de koptelefoon op je hoofd zet kun je een spoken word tekst van Justin Samgar over het nachtleven horen die wordt begeleid door de elektronische dansmuziek van Hame.

De nachtkracht

Tijdens de lancering zal dit kunstwerk te zien zijn maar zal ook deze track met spoken word en muziek live ten gehore worden gebracht zodat iedereen zich tegelijkertijd kan onderdompelen in De Nachtkracht. Dit object heeft tot doel mensen te verbinden met het nachtleven. Het herinnert ons eraan waarom we graag dansen, ontmoeten en voelen. De entree van de lancering is gratis maar reserveer wel alvast je plekje bij A’dam & Co.