Westfield Mall viert Pride met drag Q&A

25-07-2023 (08:00) - Bucket list

Tijdens Pride week van 26 juli tot en met 4 augustus, staat het grootste winkelcentrum van Nederland in het teken van 'I see you, I love you'.

Er is deze week een glansrol weggelegd voor Miss Cartier, die bezoekers meeneemt in de wereld van drag.

Feestelijke avond

Tijdens de openingsavond op 26 juli kunnen er live vragen gesteld worden over make-up, glam en haar ervaringen met drag. Ook is er een tentoonstelling door illustrator Soraya Basiran. De avond wordt ingeluid op 26 juli (vanaf 16:00 uur) door ambassador en DJ Lady Bee. Gedurende de hele week kunnen bezoekers Drag Queen Miss Cartier op groot scherm in het winkelcentrum zien. 

“Evenementen rondom Pride bieden mensen die buiten de witte cis-heteronormatieve maatschappij vallen de kans om met elkaar in contact te komen, een gemeenschapsgevoel op te bouwen en hun identiteit openlijk en met trots te vieren,” aldus Miss Cartier. “Het is fijn en belangrijk dat iets waarvoor mensen zich van jongs af aan schaamden, nu gevierd wordt.” Zij benadrukt dat Pride belangrijk is zolang er nog mensen binnen de gemeenschap zijn die voelen dat ze zichzelf niet mogen zijn. “Het gaat hier om het simpele recht om te mogen bestaan - het is geen keuze.”

Illustratorsessies

Illustrator Soraya Basiran over het thema van de week: “Kunst is een verenigende kracht die mensen samenbrengt om diversiteit, seksuele geaardheid of genderidentiteit te vieren.” Bezoekers kunnen zich gratis laten vereeuwigen tijdens haar illustratorsessies op 26 juli, 3 en 4 augustus.