Eline Deutekom lanceert nieuw digitaal creatief bureau Fior

Eline Deutekom lanceert nieuw digitaal creatief bureau Fior

22-10-2024 (10:01) - Bureaus

Na vele jaren bureau-ervaring start Eline Deutekom haar eigen onderneming: Fior. Het nieuwe bureau, gevestigd in Amsterdam, combineert strategie, digital design en data-inzichten voor groeigerichte merken. Daarnaast wil ze met het bureau een bijdrage leveren aan het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap.

Fior helpt merken ‘hun bloei te vinden’, wat begint met de wortels en persoonlijkheid, verder gaat met de analyse van data en het opzetten van strategisch ontwerp, branding en de juiste strategie waarmee het merk kan groeien. Er wordt gewerkt met een team van experts; strategen, ontwerpers, ontwikkelaars, marketeers en data-analisten.

Eline was pas 27 jaar toen zij creatieve digitale bureaus ging leiden en ontwikkelen: eerst bij LaComunidad en Clockwork, daarna bij dpdk (in die tijd gaf ze ook gastles en was coach bij Hyper Island) en bureau Reyez!. Met strategisch digitaal design won ze diverse prijzen en is een veel gevraagd techspecialist en spreker. Haar projecten (van food en technologie tot aan retail en zware industrie) leverden florerende merken op.

Vrouwelijk leiderschap

Eline Deutekom: “De start van mijn eigen bureau is een nieuw hoogtepunt van mijn groei als creatief, mentor en ondernemer. Daarnaast zet ik mij graag in voor het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap.” In Nederland is slechts 18% van directie en management bij digitale bureaus vrouw, blijkt uit het kengetallenonderzoek 2023 van Dutch Digital Agencies. En wereldwijd is maar 0,1% van de creatieve digitale bureaus opgericht, eigendom en gerund door een vrouw. Fior wil de deur wijd openzetten voor vrouwen om op deze manier te groeien, bloeien en leiding te geven.
 


Media

Marketing

Economisch