113 Zelfmoordpreventie en Yune zetten World Suicide Prevention Day luister bij

113 Zelfmoordpreventie en Yune zetten World Suicide Prevention Day luister bij

10-09-2023 (07:00) - Campagnes

Om World Suicide Prevention Day luister bij te zetten is 113 Zelfmoordpreventie een samenwerking aangegaan met voormalig The Voice-winnaar Dany van Velthoven.

Dany verloor zijn ex-vriend Azad aan zelfdoding, vlak na zijn winst van het elfde seizoen van The voice of Holland.

Voor de creatie van het nummer ‘Ik Ben Jij’ ging Dany in gesprek met nabestaanden die hij bezocht. Zo ging hij langs bij moeders Jeannet en Christa die respectievelijk hun 16-jarige zoon Jurre en 14-jarige dochter Gina verloren aan zelfdoding. De korte documentaire ‘Je bent niet alleen’, geproduceerd door Yune, is vanaf zondag 10 september online te zien.

Hulp hard nodig

Persvoorlichter Scarlet Hemkes van 113: “Vanaf afgelopen maandag 4 september leven we samen toe naar Wereld Suïcide Preventie Dag, een dag waarop we stilstaan bij de mensen die zijn overleden door suïcide, bij mensen die denken aan zelfdoding en bij iedereen die door suïcide is geraakt. In Nederland overlijden gemiddeld 1.850 mensen per jaar door suïcide. Dat zijn er 5 per dag. Elke suïcide raakt 135 mensen. Op jaarbasis zijn dat bijna 250.000 mensen, net zoveel als het inwoneraantal van de stad Eindhoven. We hebben alle hulp hard nodig om deze cijfers naar beneden te halen. Of je actie nu klein of groot is, alles draagt bij aan onze missie: een land waar niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfdoding.”

De shortdoc is vanaf zondag 10 september te bekijken via www.113.nl

Het nummer Ik Ben Jij is vanaf vandaag te beluisteren via onder andere Spotify.
 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.