Auto.nl lanceert nieuwe positionering met pay-off

Auto.nl lanceert nieuwe positionering met pay-off

04-04-2024 (15:56) - Campagnes

Vorige maand maakte Auto.nl bekend dat Fama Volat verantwoordelijk is voor een nieuwe positionering en merkidentiteit. De nieuwe positionering is vanaf nu live met een introductiecampagne, rebranding van de website, een online video en social advertising. In de campagne staat de prettig gestoorde autoverkoper Aad centraal, die het tegenovergestelde is van een stereotype autohandelaar.

Uit eigen positioneringsonderzoek blijkt dat sommige consumenten zelf niet de kennis en vaardigheden hebben om een nieuwe auto of occasion goed te beoordelen op basis van een korte proefrit en snelle check. Hierdoor vertrouwen ze vaak op de persoon die de auto aan ze verkoopt. Volgens Zoë van der Zee, Brand & Marketing Manager bij auto.nl is dat precies waar het om gaat in deze herpositionering: “Het gevoel van betrouwbaarheid komt niet voort uit het oordeel over de auto, maar juist het oordeel van degene van wie je ‘m koopt. De website, de mensen en de locatie. Kortom: totale uitstraling. Mensen kopen tenslotte het liefst van mensen.”

Waar auto.nl in het verleden vooral gefocust was op het online verkopen van auto’s middels een online-only strategie, wordt er nu de nadruk gelegd op een omnichannel aanpak. De tagline ‘De webshop voor auto’s’, komt door de nieuwe positionering en strategie te vervallen.

Autohandelaar Aad

Op 15 april zal de eerste campagne met de nieuwe pay-off gelanceerd worden. Hoofdpersoon in de communicatie is de behulpzame en betrouwbare Aad. Van der Zee vertelt verder: "Met de introductie van Aad willen we laten zien dat auto.nl alles anders doet in de autobranche. In onze creatieve uitingen spelen wij daarom met de clichés uit de automotive industrie, maar altijd op een grappige manier. Aad is eigenlijk een verpersoonlijking van alle medewerkers bij auto.nl. Hij is ontzettend vriendelijk, super behulpzaam, altijd vrolijk, een tikkie rebels en zegt eigenlijk altijd overal ‘ja’ op. Met het echt oprecht blij maken van onze klanten zetten wij nét dat stapje extra.”

Joris Raaijmakers, Creative director Fama Volat: “Het karakter Aad is volledig gebaseerd op de mensen die we bij auto.nl hebben ontmoet. Het is die bevlogen en betrouwbare buurman die je naast je wilt hebben zitten als je een proefrit maakt. Met de nieuwe pay-off vatten we de hele missie van het merk en de mensen achter het merk goed en passend samen.”

De meest menselijke autoverkoper

Het doel van de introductiecampagne is om de meest menselijke kant van de branche te benadrukken en te laten zien dat auto.nl het echt anders doet. Deze niet typerende benadering binnen de automotive branche komt terug in de nieuwe merkbelofte en pay-off: Voor blije blikken.