Belastingdienst brengt 'hulp' met jaarlijkse aangiftecampagne

Belastingdienst brengt 'hulp' met jaarlijkse aangiftecampagne

06-03-2024 (07:00) - Campagnes

Het is weer tijd om belastingaangifte te doen. Veel mensen waren er dit jaar vroeg bij: op 1 maart om 08:00 hadden al 100.000 mensen hun aangifte verstuurd. Maar voor sommige mensen kan het invullen en versturen van de belastingaangifte een uitdaging zijn. Daarom ligt de nadruk in de jaarlijkse aangiftecampagne dit jaar op ‘hulp’. De campagne, ontwikkeld door Reclamebureau Roorda, laat zien dat de Belastingdienst er is om je te helpen als dat nodig is. 

In een online video worden de verschillende hulpmiddelen van de Belastingdienst benadrukt. Zo zijn er op de website handige checklists te vinden, kun je contact opnemen met de BelastingTelefoon of een afspraak maken bij een belastingdienstbalie bij jou in de buurt. Kortom: een beetje extra hulp is nooit ver weg, waardoor het iedereen moet lukken om de aangifte vóór 1 mei volledig in te vullen en te versturen. 
 
Online richt de campagne zich ook op de jongere doelgroep die nog niet zo gewend is om jaarlijks aangifte te doen. Met deze campagne motiveert de Belastingdienst jongvolwassenen om er ook even voor te gaan zitten. Naast de online video’s wordt er ook tv, radio, display, print en social ingezet.

Bekijk hieronder de online video:

Belastingdienst - Hulp dichtbij 20" from Roorda Reclamebureau on Vimeo.