Belastingdienst start nieuwe employer branding campagne

15-11-2023 (11:12) - Campagnes

De Belastingdienst is een nieuwe werkgevers campagne gestart. ‘Dát doen wij’, ontwikkeld door employer brandingbureau SteamTalmark, schetst een beeld van betrokken medewerkers die ondernemers en burgers helpen met hun belastingzaken.

De campagne werpt licht op de impact van het werk, waardoor de drempel voor de doelgroep om te solliciteren verlaagd word. Deze doelgroep is overigens behoorlijk breed. Denk aan accountants, fiscalisten, ICT’ers, data scientists, MBO-administratief, maar ook starters. 

Specialisten staan centraal

De nadruk van de campagne ligt op de dienstverlening. Om zo goed mogelijk te kunnen helpen, leunt de Belastingdienst vooral op haar medewerkers. In deze campagne worden betrokken specialisten centraal gezet. In de campagne-uitingen staan billboards en abriposters in interactie met het publiek op straat. Zij willen hiermee laten zien dat de Belastingdienst midden in de maatschappij staat en hulp kan bieden, bijvoorbeeld bij het vergemakkelijken van het doen van aangifte.

De kernboodschap van deze campagne benadrukt dat de Belastingdienst er niet alleen is om Nederland financieel gezond te houden, maar juist óók om particulieren en bedrijven optimaal te ondersteunen. De campagne is te zien via online videoadvertenties, op social media, via banners, digital out of home en te horen op de radio.