Den Bosch deelt ‘wapens’ uit aan inwoners

Den Bosch deelt ‘wapens’ uit aan inwoners

14-09-2023 (09:50) - Campagnes

In mei introduceerde we het nieuwe stadsmerk al aan de stad en het is hoogtijd om het nu ‘letterlijk’ aan de inwoners te geven. Daarvoor is er in samenwerking met creatief bureau Fama Volat een campagne ontwikkeld.

Inwoners kunnen het nieuwe kleurrijke stadsmerk in de vorm van een embleem gratis bestellen. Het cadeau aan de inwoners wordt geïntroduceerd door 11 Bossche ambassadeurs, die het ‘wapen’ met trots als eerste dragen. De komende weken is de campagne zichtbaar op communicatieuitingen in de stad en social media. Inwoners kunnen via de website www.zinindenbosch.nl één van de 11 versies van het embleem claimen.

Bossche ondernemers

Ook de Bossche ondernemers doen natuurlijk mee. Het embleem kan opgehaald worden in één van de 25 aangesloten winkels in de Bossche binnenstad. Er zijn 11.000 emblemen beschikbaar. Wanneer de emblemen vergeven zijn, gaan we het zo laagdrempelig mogelijk en dus tegen kostprijs in de Stadswinkel verkopen. Het nieuwe stadsmerk is mede geïnspireerd op de Oeteldonkse emblemencultuur. Het staat symbool voor de Bossche kernwaarden vereniging, levenslust en verbeeldingskracht. Dat is waar Bosschenaren in uitblinken.

Meerjarig programma

Het lanceren van het nieuwe stadsmerk is pas het begin van een meerjarig citymarketingprogramma. Dit programma is gericht op trots vergroten onder inwoners, aantrekken van meerdaagse bezoekers en stimuleren van nieuw ondernemerschap. Onlangs is de nieuwe website www.visitdenbosch.nl gelanceerd en is de nieuwe Stadswinkel geopend in het voormalige VVV-kantoor aan de Markt. De komende jaren zal de nieuwe visuele stijl op tal van plekken zichtbaar worden in en buiten de stad.