Duurzaam klussen met Praxis

Duurzaam klussen met Praxis

03-10-2022 (06:00) - Campagnes

De noodzaak om je woning te verduurzamen wordt, naast de impact op milieu, ook steeds groter door de stijgende energieprijzen.

Miranda Smit, Marketing Director van Praxis: “Veel consumenten willen momenteel hun woning verduurzamen, maar weten vaak niet hoe en waar te beginnen. Met deze campagne laten we zien dat verduurzaming van je woning ook gedaan kan worden met kleine, eenvoudige klussen waarmee je al snel kunt besparen. Denk aan het aanbrengen van radiatorfolie of buizenisolatie. Met deze campagne willen we alle Makers van Nederland motiveren om juist nu dat soort klussen op te pakken om er vervolgens nog jaren van te profiteren."

Nog jaaaaaren blijft besparen

In de campagne zien we hoe Praxis-medewerker Theo bij zijn zus aan het klussen is. Hij vertelt haar dat ze met makkelijke klusjes ‘nog jaaaaaren blijft besparen’. Dit wordt visueel gedramatiseerd door Theo ook jaren later te laten zien, in dezelfde kamer bij zijn zus. “Dus dan besparen we over 10 jaar nog steeds geld?” “En dus ook over 25 jaar?!” “Ja, door nu te verduurzamen blijf je eindeloos besparen”. Ondertussen zien we Theo’s zus ouder worden, haar dochter opgroeien en de hond volwassen worden… en over 25 jaar een heel andere gedaante krijgen. En ook Theo zelf verandert nogal van gedaante.

De TV-campagne richt zich op de belangrijkste boodschap: je bespaart nog jaren geld. Maar om mensen direct in actie te laten komen, is meer nodig dan geld alleen. In online video’s en social wordt de barrière ‘tijd en moeite’ aangepakt, door de aandacht te vestigen op instructievideo’s voor specifieke klussen.

Credits

Verantwoordelijk bij Praxis Miranda Smit, Floor Barger, Isabella Vogelzang
Bureau Alfred
Creatie Tim Visser, Thomas Overweg, Rogier Mahieu (CD)
Strategie Edward van de Ridder, Carlijn Danser
Account Edgar Rijnders, Mariëlle Bok, Luke Boots
Producer Swantje Hoppe, Sasja van Nie
Regisseur Sven super, SuperEasterFeather
Animation & VFX Freddy
Mediastrategie UM