Energize helpt Nierstichting in strijd tegen nierschade

Energize helpt Nierstichting in strijd tegen nierschade

05-09-2023 (11:54) - Campagnes

Dagelijks strijden veel mensen tegen toenemende nierschade: patiënten, hun familie, nierdonoren, collectanten en donateurs, onderzoekers en artsen. Omdat het hun leven, of dat van een dierbare, ernstig en blijvend beïnvloedt. Maar alleen kunnen ze die strijd niet winnen.

Daarom vragen ze, in een door Energize ontwikkelde campagne, om jouw hulp. Outdoor, online, in print en op radio. Steun de strijd tegen toenemende nierschade. Geef tijdens de collecteweek van de Nierstichting van 17 t/m 23 september.

VAN LEVENSBELANG

Met de campagne willen we mensen wakker schudden. Nierschade treft inmiddels al 1,7 miljoen Nederlanders. En dit aantal neemt toe. Nierschade is verraderlijk, want vaak merk je het pas als het te laat is. Nierschade is onomkeerbaar en kan zelfs leiden tot vervroegd overlijden. Zo verliest iemand van 55 met lichte nierschade, gemiddeld al 7 jaar van zijn leven. Als we nu niets doen, is nierschade straks wereldwijd zelfs doodsoorzaak nummer 5. Daar wil Nierstichting verandering in brengen, door mensen bewust te maken van het gevaar, nierschade te voorkomen, eerder op te sporen, beter te behandelen en genezing mogelijk te maken. Elke donatie helpt daarbij.

STRIJD MEE 

In de campagne die op maandag 4 september live gaat, staan meerdere strijders centraal: patiënten, medewerkers en collectanten, die elk op hun manier de strijd aan gaan. In zowel fotografie als video worden ze uitgelicht met een herkenbare rode gloed. Een gloed die niet alleen hun doordringende kracht en heldhaftigheid belicht, maar ook een waarschuwingssignaal is voor het sluimerende gevaar van toenemende nierschade. Om de campagne meer verdieping te geven, worden de verhalen van de strijders uitgelicht. Zo wordt de urgentie van het probleem en de impact van de ziekte nog duidelijker.